Komennot


Meillä Truessa on iso läjä pelaajien käytössä olevia komentoja ja ominaisuuksia. Olemme keränneet ne tänne kotisivuille pariin osaan: peruskomentoihin ja lisäkomentoihin. Peruskomennot eli Beginnerien komennot listasimme tälle sivulle ja ylempien arvojen lisäominaisuudet erilliselle Lisäkomennot-sivulle.

Beginnerin osuus on siis tässä erillisessä listassa, sillä se sisältää joka ikisellä arvolla toimivat ominaisuudet (joita on paljon). Jaottelimme ne vielä eri peliympäristöjä koskevien otsikoiden alle lukuasi helpottaaksemme. : )

Beginner kaikkialla


Beginner-arvon saavat siis kaikki, jotka sisäänkirjautuvat ensimmäisiä kertoja peliserverille.

Heiltä löytyy oikeus...
Perustiedot ja yhteydenottaminen

/Help [apusivu] - Tietoa palvelimestamme, sen ominaisuuksista ja muutamia tärkeimpiä linkkejä. Sisältö riippuu peliympäristöstä jossa olet.
/HelpMe <viesti> - Määrittelemäsi akuutin avunpyyntöviestin lähettäminen paikalla oleville ylläpitäjille
/Ticket Help - Tikettijärjestelmän komentojen tulostus
/Ticket Create <viesti> - Tiketin luominen vähemmän akuuteista asioista, esim. sääntörikkeistä tai muista asioista. HUOM! Mikäli asiasi koskee jotakin konkreettista asiaa maailmassa (esim. grief), luothan tiketin mahdollisimman lähellä tapahtumapaikkaa.
/Ticket View <tikettiID> - Luomasi tiketin ja sen kommenttien tarkastelu
/Ticket Comment <tikettiID> <viesti> - Luomasi tiketin kommentoiminen
/Ticket Close <tikettiID> [vapaavalintainen viesti] - Luomasi tiketin sulkeminen. Voit liittää halutessasi tähän myös viestin lisätiedoksi.
/Ticket History [sivu] - Kaikkien luomiesi tikettien tarkastelu
/Lag - Palvelimen suorituskyvyn tarkastus. 20 = täydellinen (ei lagia), ja mitä pienempi arvo, sitä enemmän esiintyy lagia.
/Vote - Lista ulkoisten sivustojen äänestyslinkeistä, joiden kautta Truea voi tukea pieniä palkintoja vastaan.
/VoteGui - Lisätietoa votejärjestelmästä, topvoteista yms. Lyhyesti /vgui

Pelaajatiedot ja arvot

/PlayTime [pelaaja] - Peliaikatietojen ja kirjautumisten tarkastelu. Tällä komennolla näät kaikki sinua koskevat 2012 lähtien kirjatut tiedot. Mikäli koet niissä olevan virheellistä tietoa, ota yhteys ylläpitoon!
/Ontime [pelaaja] - Sen peliympäristön peliaikatietojen tarkastelu, jossa sillä hetkellä olet. Tämä peliaika sisältää kaikki ne tunnit, jotka olet pelannut kyseisessä peliympäristössä 1.17 päivityksen jälkeen.
/Ontime Top - Listaa kymmenen eniten pelannutta käyttäjää kyseisessä peliympäristössä 1.17 päivityksen jälkeen.
/History <pelaaja> [sivunumero] - Pelaajan saamien rangaistusten ja muiden niihin liittyvien merkintöjen tarkastelu. Tällä komennolla näet kaikki 11.11.2020 jälkeen kirjatut merkinnät. Ennen sitä annetut rangaistukset on armahdettu ja poistettu pelaajien näkyvistä 4.1.2022.
/TruePack - Tämänhetkisessä peliympäristössäsi olevien käyttäjien TruePackin-resurssipaketin käyttöasteen tarkastelu
/Ranks - Serverillämme käytettävien pelaaja- ja ylläpitoarvojen ja niiden mahdollisten peliaikavaatimusten listaus

Pelaajille viestittely

/Msg <pelaaja> [viesti] - Yksityisviestin lähettäminen. Mikäli et laita viestiä pelaajan nimen jälkeen, lukkiutuu kyseinen yksärikanava käyttöön ja kaikki viestit menevät kyseiselle pelaajalle. Lukitustilan saat käytöstä alkuperäisellä komennolla. Käytössä myös /tell, /whisper ja /w
/R <viesti> - Vastaaminen nopeasti pelaajalle, joka lähetti sinulle viimeiseksi yksityisviestin. Käytössä myös /reply ja /respond
/Group Join <ryhmännimi> [salasana] - Toisen käyttäjän luomaan ryhmäkanavaan liittyminen. Experiencedinä ja sitä ylempänä pystyy luomaan uusia ryhmäkanavia, tarkemmat komennot löydät Lisäkomennot-sivulta.
/Group Leave <ryhmännimi> - Ryhmäkanavasta poistuminen
/Group <ryhmänNimi> - Ryhmäkanavan valitseminen pääkanavaksesi (vaaditaan, jotta kanavalle voi lähettää viestejä)
/Gc [viesti] - Ryhmäviestin lähettäminen valitulle pääkanavalle. Mikäli viestiä ei ole määritetty, lukittuu kanava pääviestintäkanavaksi. Lukituksen voit poistaa käyttämällä /gc -komennon uudelleen.
/Group Color <ryhmännimi> <viestinvärikoodi> <nimenvärikoodi> - Ryhmän viestien värityksen muuttaminen kaikille ryhmän jäsenille. Mikäli ryhmä on virallinen, toimii tämä vain groupadmineilla (lisätiedot lisäkomentosivulta). Käytetään esim. /Group color supertiimi d 5
/Ignore <pelaaja> - Kyseisen pelaajan viestien näkymisen estäminen. Viestit saat näkyviin käyttämällä saman komennon uudelleen. Ignoret poistuvat automaattisesti restarteissa.
/ClearChat - Oman chatikkunan tyhjentäminen

Teleporttaus

HUOM! Et voi käyttää teleporttaus komentoja Partyssa tai missään PvP-maailmassa.

/Spawn - Peliympäristön spawn-pisteeseen teleporttaaminen
/Warps - Lista yleisistä ylläpidon asettamista warppipisteistä
/Warp <warpinNimi> - Teleporttaaminen ylläpidon luomaan warppipisteeseen
/SetHome <kodinNimi> - Kotipisteen asettaminen (HUOM! Varmista ettei mikään aiempi homesi sisällä uuden homepisteesi nimeä, uusi voi korvata vanhan!). Voit jakaa kotipisteesi haluamallasi tavalla Survivalin, Skyblockin ja Creative -ympäristöjen kesken.
/Home <kodinNimi> - Kotipisteeseesi teleporttaaminen
/DelHome <kodinNimi> - Kotipisteen poistaminen
/Homes - Lista asettamistasi kotipisteistä
/Tpa <pelaaja> - Kysyy haluamaltasi pelaajalta, voitko teleportata hänen luokseen.
/TpaHere <pelaaja> - Kysyy haluamaltasi pelaajalta, voiko hän teleportata sinun luoksesi.
/TpAccept - Hyväksyy odottamassa olevan teleporttipyynnön. Lyhyesti /tpyes. Voit myös hyväksyä teleporttipyynnön chattiin ilmestyvää interaktiivisista tekstiä klikkaamalla (Hyväksy/Hylkää).
/TpDeny - Hylkää odottamassa olevan teleporttipyynnön. Lyhyesti /tpno. Voit myös hylätä teleporttipyynnön chattiin ilmestyvää interaktiivisista tekstiä klikkaamalla (Hyväksy/Hylkää).
/TpaLock <accept|deny> - Teleporttauspyyntöjen automaattivastauksen asettaminen. Tällä komennolla joko automaattisesti hyväksyt kaikki /tpa ja /tpahere pyynnöt tai hylkäät ne.
/TpaLock Off - Teleporttipyyntöjen automaattivastauksen poisto käytöstä

Partikkelit

/Pp - Pelaajan ympärillä pyörivien partikkeleiden valikko
/Pp Reset - Ympärilläsi pyörivän partikkelin poisto käytöstä
/Pp Toggle - Omien ja muiden pelaajien ympärillä pyörivien partikkeleiden poisto näkyvistäsi. Tämä komento ei kuitenkaan poista mitään partikkeleita käytöstä, ei edes omiasi.

Muuta

/Near - Lähistölläsi olevat pelaajat 100 palikan säteellä. Komento ei ole käytössä Partyssa tai Survivalin End ja Info -maailmoissa PvP-toiminnan takia.
/Hat - Kädessäsi olevan custom-hatun asettaminen päähäsi. Normaaleja palikoita tai tavaroita voit asettaa vasta Respected-arvoisena.
/Suicide - Itsensä tappaminen. Lyhyesti /kys.
/Reaction Top - Lista chatissa pyörivän Reaction-kisan parhaimmistosta
/Reaction Wins [pelaaja] - Reaction-kisan voitot itsellä tai tietyllä pelaajalla
//Calc <laskutoimitus> - Komennolla toimivan laskimen käyttö. Voidaan hyödyntää kaiken laskutoimitusten laskemiseen peliserverillä. Listan hyväksyttävistä merkeistä näet esim //calc ? -komennolla.

Beginner Survivalissa


Oikeus...
Suojaaminen

Lisäapua suojauksien käsittelyyn löydät Suojaukset-sivulta.
/Kit claim - Ilmainen kultalapio ja puutikku (yks per päivä)
/Claim - 7x7-kokoisen suoja-alueen luominen kohdallesi ilman kultalapiota
/ExtendClaim <palikkaMäärä> - Suojauksesi laajentaminen siihen suuntaan johon katsot, kultalapio täytyy olla kädessä. Lyhyesti /ec
/BuyClaimBlocks <palikkaMäärä> - Suojapalikoiden ostaminen (joudut vielä erikseen kulta-lapiolla suurentaa aluettasi). Lyhyesti /buyclaim
/SellClaimBlocks <palikkaMäärä> - Suojapalikoiden myyminen. Lyhyesti /sellclaim
/AbandonClaim - Kohdallasi olevan suoja-alueen poistaminen. Lyhyesti /unclaim
/AbandonAllClaims - Kaikkien suoja-alueidesi poistaminen
/ClaimsList - Lista suoja-alueidesi koordinaateista ja käyttämistäsi suojapalikoista
/SubdivideClaims - Kun sinulla on kultalapio kädessäsi, käytät tätä komentoa saadaksesi alisuojaus-moodin käyttöösi. Lyhyesti /sc
/BasicClaims - Jos sinulla on alisuojaus-moodi päällä, käytät tätä komentoa päästäksesi normaaliin moodiin (tai laita kultalapio pois kädestä). Lyhyesti /bc

Suojausoikeudet

/Trust <pelaaja|ALL> - Oikeus rakentaa kohdallasi olevalla suoja-alueella. Lyhyesti /t
/AccessTrust <pelaaja|ALL> - Oikeus oviin, painikkeisiin ja sänkyyn suoja-alueella, jolla seisot. Oikeuttaa pelaajan myös käyttää /sethome, /top ja /asc -komentoja suoja-alueen sisällä. Lyhyesti /at
/ContainerTrust <pelaaja|ALL> - Oikeus oviin, painikkeisiin, sänkyyn, arkkuihin, eläimiin ja craftaustarvikkeisiin kohdallasi olevalla suoja-alueella. Lyhyesti /ct
/PermissionTrust <pelaaja|ALL> - Oikeus muokata suoja-alueelle oikeutettujen pelaajien oikeuksia. Huom! Tämän oikeuden lisäksi pelaajalla tulee olla myös joku tavallisista Trusteista, joka määrittää myös minkälaisia oikeuksia pelaaja voi muille antaa. Lyhyesti /pt
/UnTrust <pelaaja|ALL> - Oikeuksien poisto halutulta pelaajalta kohdallasi olevalta suoja-alueelta. Lyhyesti /ut
/TrustList - Lista kohdallasi olevalle suoja-alueelle oikeutetuista pelaajista

Survivalin eläimistö

/GivePet <pelaaja> - Kesytettyn eläimen luovuttaminen toiselle pelaajalle
/GivePet Cancel - Eläimen luovutustapahtuman peruuttaminen
/Mobs - Ympärilläsi olevien mobien määrä. Komento auttaa hahmottamaan, milloin säännöissä mainitut määrärajoitukset täyttyvät.
/UnlockDrops - Kuolemassasi tippuneiden tavaroiden avaaminen muiden poimittavaksi. Tavaroiden lukkiutuminen on käytössä vain päämaailmassa ja Netherissä

Rahat ja kaupankäynti

/Money [pelaaja] - Oman tai muiden pelaajien tilin saldon tarkastelu. Lisätietoa valuutasta täältä. Myös /bal -komento on käytettävissä.
/Pay <pelaaja> <rahamäärä> - Rahan siirtäminen halutulle pelaajalle
/BalTop [sivu] - Varakkaimpien pelaajien tarkastelu
/Market Gui - Pelaajakauppavalikon avaaminen
/Market Search <parametri> - Haluamasi pelaajan, tavaran tai tyypin etsiminen pelaajakauppavalikosta. Parametreinä voidaan käyttää seuraavia: category, item, name, player, price ja type. Parametrien määrittämisessä voi käyttää apunaan viestikentän ehdotuksia. Esimerkkejä komennon käytöstä:

/Shop - Serverin tarjoaman kauppavalikon, Adminshopin, avaaminen Survivalissa ja Netherissä
/Heads - Ostettavien sisustuspäiden valikko. Lyhyesti /hdb. Lisätiedot sisustuspäistä eri ympäristöissä Rakennuselementit-sivulta.
/Heads Search <hakusana> - Tietynlaisen sisustuspään etsiminen (englanniksi). Lyhyesti /hdb s <hakusana>

Muut apukomennot

/Warp Rules - Survivalin sääntöluolaan teleporttaaminen
/Potions - Perustietoa taikajuomien keittämisestä
/PotionList - Lista taikajuomista
/UnlockRecipes - Repun reseptikirjan kaikkien reseptien avaaminen katseltavaksi ja käytettäväksi

Survivalissa liikkuminen

/<CompassPoint> - Teleporttaaminen tiettyyn ilmansuuntawarppiin, esim. /east ja /northeast TAI /warp east ja /warp northeast
/Rspawn - Satunnaiseen paikkaan päämaailmassa teleporttaaminen. Lyhyesti /Rtp
/Mw List - Lista pelaajien asettamista mywarp-pisteistä. Faithfulina ja sitä ylempänä pystyy luomaan uusia mywarppeja, tarkemmat komennot löydät Lisäkomennot-sivulta.
/Mw <warppipiste> - Tiettyyn mywarp-pisteeseen teleporttaaminen.
/Map - Tietoa ja linkki reaaliaikaiseeen karttaan
/Dynmap Hide - Itsesi piilottaminen reaaliaikaisesta kartasta
/Dynmap Show - Itsesi asettaminen takaisin näkyviin

Kittien lunastaminen

/Kit - Lista saatavillasi olevista tavarapaketeista
/Kit <kitinnimi> - Haluamasi kitin ottaminen

Survivalin spawnalueiden hyödyllisimmät komennot

/Arm Gui - Aluejärjestelmän visuaalisen valikon avaaminen. Lähes kaikkia alla olevia komentoja voi myös käyttää tämän valikon kautta.
/Arm Help - Lista järjestelmän kaikista komennoista

Spawn-alueiden listat ja tiedot

/Arm ListRegions - Niiden alueiden listaaminen, joissa olet itse omistajana tai oikeutettuna
/Arm Limit - Lista omista alueiden maksimimääristä ja jo omistettujen alueiden määristä
/Arm Info [alue] - Lisätietoja määrittämästäsi tai kohdallasi olevasta alueesta
/Arm RegionStats [tori|asumus] - Vapaana ja varattuna olevien spawn-alueiden tarkastelu
/Arm RegionFinder - Aluevalikon avaaminen. Valikosta alueeseen teleporttaus on myös mahdollista

Spawn-alueilla liikkuminen

/Arm Tp <alue> - Mihin tahansa alueeseen teleporttaaminen
/Arm SetTpLocation - Alueesi sisällä olevan teleporttipisteen siirtäminen sijaintiisi
/Arm SetTpLocation Delete - Alueesi sisällä olevan teleporttipisteen poistaminen kokonaan. Voit asettaa pisteen myöhemmin takaisin ylläolevalla komennolla.
/Arm TpToFreeRegion <tori|asumus> - Järjestelmään ensimmäisenä listatulle ja vapaana olevalle torille tai asunnolle teleporttaaminen

Omien spawn-alueiden oikeudet ja ominaisuudet

/Arm FlagEditor - Oman alueen flagien eli ominaisuuksien muokkaaminen
/Arm AddMember [alue] <pelaaja> - Pelaajan asettaminen memberiksi (oikeus kaikkeen rakentamiseen). Mikäli seisot alueen kohdalla komentoa kirjoittaessasi, ei alueen nimeä tarvitse määrittää komentoon.
/Arm RemoveMember [alue] <pelaaja> - Pelaajan asettaminen member-oikeuksien poistaminen. Mikäli seisot alueen kohdalla komentoa kirjoittaessasi, ei alueen nimeä tarvitse määrittää komentoon.

Beginner Skyblockissa


Oikeus...
Skyblockin apukomennot

/Warp SkyRules - Sääntö- ja ohjeluolaan teleporttaus
/Is Help - Lista näistä saarikomennoista
/Potions - Perustietoa taikajuomien keittämisestä
/PotionList - Lista taikajuomista
/Mobs - Saarella olevien mobien määrä (300x300 palikan alueella)
/Is Language - Saarijärjestelmän ilmoituksien ja valikkojen kielen vaihtaminen
/Voting - Säätilojen ja vuorokauden ajan muuttaminen. Komento avaa valikon josta voit valita mieleisesi tilan. Muut ympäristössä olevat voivat vaikuttaa muutokseen äänestämällä.

Palkintokittien lunastaminen

/Kit - Lista saatavillasi olevista tavarapaketeista
/Kit <kitinNimi> - Haluamasi kitin ottaminen

Yleiset saarikomennot

/Is - Saaren luominen mikäli sitä vielä ei ole
/Is Reset - Saaren aloittaminen kokonaan alusta (HUOM! voit resetoida sen max 2 kertaa!)
/Is Info - Tietoa kohdallasi olevasta saaresta
/Is Level [pelaaja] - Saaresi/tietyn pelaajan saaren tason tarkistaminen
/Is Value - Kädessäsi olevan palikan arvo (vaikuttaa saaren tasoon kun asetat sen maahan)
/Is Top - Lista kymmenestä eniten saarensa tasoa kasvattaneesta
/Is Challenges - Tehtävävalikon avaaminen. Lyhyesti /Is c
/Is Settings - Saaren suojausasetuksien valikko (Mikä sallittua, mikä ei)
/Is Setname <nimi> - Nimen asettaminen saarellesi
/Is Resetname - Saaresi nimen resetoiminen

Saarilla liikkuminen

/Is Go [1-3] - Saarellesi teleporttaaminen. Jos olet asettanut useamman saarikotipisteen, voit teleportata niiden välillä liittämällä komentoon kotipisteen numeron. Lyhyesti myös /Is mikäli saari jo luotu
/Is Sethome [1-3] - Saaresi kotipisteen asettaminen (se mihin /is vie)
/Is Spawn - Spawn-saarelle teleporttaminen
/Is Warps - Muiden pelaajien saaret, joille mahdollista teleportata
/Is Warp <pelaaja> - Pelaajan saarelle teleporttaaminen

Saaritiimit

/Is Team Help - Lista tiimikomennoista ja erikoisemmista oikeutuskomennoista
/Is Team - Tietoa saaren tiimistä
/Is Team Invite <pelaaja> - Liittymiskutsun lähettäminen
/Is Team <accept|reject> - Liittymiskutsun hyväksyminen/hylkääminen
/Is Team Leave - Toisen pelaajan tiimistä poistuminen
/Is Team Kick <pelaaja> - Tiimijäsenen poistaminen saareltasi
/Is Team Setowner <pelaaja> - Saaren siirtäminen tiimijäsenen omistukseen

Muut pelaajat

/Is Near - Lista naapurisaaristasi
/Is Expel <pelaaja> - Pelaajan poistaminen saareltasi spawille
/Is Ban <pelaaja> - Porttikiellon antaminen tietylle pelaajalle omalle saarellesi
/Is Unban <pelaaja> - Porttikiellon poistaminen pelaajalta omalta saareltasi
/Is BanList - Lista käyttäjistä, joilla on porttikielto saarellesi

Sisustuspäät

/Heads - Ostettavien sisustuspäiden valikko. Lyhyesti /hdb. Lisätiedot sisustuspäistä eri ympäristöissä Rakennuselementit-sivulta.
/Heads Search <hakusana> - Tietynlaisen sisustuspään etsiminen (englanniksi). Lyhyesti /hdb s <hakusana>

Beginner Creativessa


Oikeus...
Pelimoodi

/Gm <0-3> - Pelimoodin vaihtaminen. Gm 3 on käytössä vain vanhoissa Creative ja FaithCrea -maailmoissa.

Tontin hallinta

/Plot Auto - Lähimmän vapaan tontin valloittaminen
/Plot Claim - Kohdallasi olevan tontin valloittaminen
/Plot Biome <biomi> - Tontin biomin muuttaminen
/Plot Biome - Lista käytössä olevista biomeista
/Plot Flag Set <ominaisuus> - Tonttikohtaisten 'Flagien' eli ominaisuuksien asettaminen (ominaisuudet lueteltu alempana)
/Plot Flag Remove <ominaisuus> - Tonttikohtaisten 'Flagien' eli ominaisuuksien poistaminen
/Plot Music - Musiikin asettaminen tontille. Toimii kuin flagi, mutta tällä komennolla muutos tapahtuu valikon avulla
/Plot Clear - Tontin tyhjentäminen kaikesta rakennetusta. Mikäli käytät komennon vahingossa, voi ylläpito palauttaa tonttisi sellaiseksi mitä se oli ennen kuin käytit kyseisen komennon. Tämä toimii kuitenkin vain viimeisimmän clearin kohdalla. Ylläpitäjänä palautus tapahtuu /plot backup load -komennolla
/Plot Delete - Tontin tyhjentäminen ja hylkääminen. Mikäli käytät komennon vahingossa, voi ylläpito palauttaa tonttisi sellaiseksi mitä se oli ennen kuin käytit kyseisen komennon. Tämä toimii kuitenkin vain viimeisimmän clearin kohdalla. Ylläpitäjänä palautus tapahtuu /plot backup load -komennolla

Tonttitiedot

/Plot Info - Tietoa kohdallasi olevasta tontista
/Plot List - Lista tonteista
/Plot Toggle Titles - Ota käyttöön tai pois käytöstä ruutuun ilmestyvät tonttien omistajuudet
/Plot Caps - Kohdallasi olevan tontin tonttikohtaisen entityrajoituksen tarkastaminen ja tontin sen hetkinen entitymäärä. Toimii vain mikäli olet oikeutettu kyseiselle tontille. Huom! Mikäli useampi tontti on yhdistetty yhdeksi tontiksi, sille ei kuitenkaan voi spawnata useamman tontin verran entityjä.

Tonteilla liikkuminen

/Plot Home - Kotitontille teleporttaus
/Plot SetHome - Tontin kotipisteen asettaminen uuteen sijaintiin
/Plot Middle - Tonttisi keskikohtaan teleporttaaminen. Toimii myös tontille oikeutetuilla.
/Plot Visit <pelaaja>[:2] - Muiden pelaajien tonteille teleporttaus

Tonttikamut

/Plot Add <pelaaja> - Avustajan asettaminen tontille. HUOM! Käytännössä pelaaja voi rakentaa tontillasi vain silloin, kun olet itsekin Creativessa
/Plot Trust <pelaaja> - Pelaajan oikeuttaminen tontillesi. Eli oikeus rakentaa tontillasi milloin vain, myös ilman valvontaasi
/Plot Deny <pelaaja> - Pelaajan estäminen tontilta
/Plot Remove <pelaaja> - Annettujen oikeuksien tai estojen poistaminen
/Plot Kick <pelaaja> - Pelaajan potkiminen tontilta

Sisustuspäät

/Heads - Sisustuspäiden valikko. Lyhyesti /hdb. Lisätiedot sisustuspäistä eri ympäristöissä Rakennuselementit-sivulta.
/Heads Search <hakusana> - Tietynlaisen sisustuspään etsiminen (englanniksi). Lyhyesti /hdb s <hakusana>

Beginner Partyssa


Oikeus läpäistä parkoureja ja lunastaa niistä palkintoja Partyyn. Ohjeet palkintojen lunastukseen Partyn päärakennuksessa.

Kittien lunastaminen

/Kit - Lista saatavillasi olevista tavarapaketeista
/Kit <kitinnimi> - Haluamasi kitin ottaminen