Ylläpitoon hakeminen


Ylläpitäjiä

Moderaattori on siis ainoa arvo mihin on normaalisti mahdollista hakea. Tällä hetkellä etsimme tosin myös uutta Tech-arvoista, josta voit lukea lisää tämän sivun lopusta. Listan kaikista ylläpitoarvoistamme löydät arvojärjestys-sivulta ja nykyisen ylläpitokokoonpanon täältä. Seuraavaksi tietoa Moderaattoriksi hakemisesta!

Aivan ensimmäiseksi: Moderaattori on ylläpitäjä! Ylläpitäjä on henkilö joka auttaa toisia pelaajia ongelmissa, tarkkailee väärinkäytöksiä sekä rankaisee niistä ja kehittää serveriä paremmaksi askel askeleelta. Toisinsanoen ylläpitäminen soveltuu vain aktiivisille ihmisille jotka haluavat kehittää yhteistä hyvää. Ylläpito-arvo ei sovellu ihmisille jotka haluavat arvon vain arvonimen ja kultaisen värin vuoksi. Heidät tullaan potkimaan nopeasti ulos ylläpidosta jos he jollain ilveellä edes sinne pääsevät!

Vaatimukset (14 vuoden ikä sekä 100 tuntia peliaikaa servulla) ovat suht ehdottomat uniikimmasta peliympäristöstämme johtuen. Mielellään ikä saisi olla 15 vuotta tai enemmän, mutta myös käyttäytymisellä on suuri vaikutus ylläpitotehtäviin soveltumisessa. Meillä peliaika merkitsee paljon siitä syystä, että yhteisömme, toimintatapamme ja serverillä toimivat ominaisuudet ovat tavallista poikkeavammat. Yleinen hyvä käyttäytyminen ja juuri tällä serverillä saatu pelikokemus takaavat siis hyvän pohjan lähteä ylläpitämään yhteisöämme!

Huom! Vaaditut 100 tuntia keränneen kannattaa kuitenkin muistaa, että mikäli aktiivisesta ajasta on useita vuosia, ei kerätyllä peliajalla ole välttämättä lainkaan merkitystä. Vuosien varrella ominaisuutemme, sääntömme, toimintatapamme ja pelaajakuntamme ovat voineet muuttua enemmänkin, joten serverille palattuasi sinulla tuskin on täysin ajankohtaista tietoa asioista. Ohjeena onkin, että serverille pelaamaan palaavan tulisi hankkia n. 50 tuntia peliaikaa edeltävän 2kk aikana ennen hakemuksen lähettämistä. Näin menetellen tietosi serveristämme pääsevät päivittymään, uudet pelaajatkin oppivat sinut tuntemaan ja mikä tärkeintä, näemme että sinulla on todellista kiinnostusta jatkaa serverillä pelaamista.

Kohtuullinen englannin kielen osaaminen on edellytys, jotta kommunikaatio ja valvominen onnistuu myös ulkomaalaisten tullessa serverille. Muiden kielien osaaminen on pelkkää plussaa!

Tärkeää olisi myös että sinulla olisi jo valmiiksi jonkinlaista kokemusta ylläpitämisestä, koska saamme paljon hakemuksia jossa intoa kyllä löytyy, mutta henkilöllä ei ole mitään konkreettista näytettävää osaamisestaan. Myös Minecraftin ulkopuolella, esimerkiksi muista peleistä kerätyllä ylläpitokokemuksella tai irl:n isostoiminnalla saattaa olla yllättävänkin positiivinen vaikutus.

Mahdollisella rangaistushistorialla useimmiten on vaikutusta ylläpitoon hakiessa. Koska serverimme on kuitenkin suomen vanhin itsenäinen serveri, emme voi vaatia että kaikkien hakijoidemme rangaistushistoriat olisivat putipuhtaita alusta asti. Yli kahden vuoden takaisilla rangaistuksilla ei ole merkitystä. Kahden vuoden sisällä tapahtuneet voivat silti vaikuttaa, mutta erilaisilla rangaistuksillakin on tietysti erilainen painoarvo kanssapelaajien silmissä.

Ylläpitohakemuksesi tulee olla täysin omatekemä! Älä siis pyydä toisia tekemään hakemustasi edes osittain tai korjailemaan kirjoitusvirheitä. Kannattaa myös nähdä vaivaa ulkoasuun ja oikeiden lauseiden muodostamiseen. Ranskalaiset viivat ja esim. QA-tyyppiset hakemukset eivät useimmiten ole arvostelijoita vakuuttaneet.

Muista myös se, että loppukädessä yhteisön pelaajat päättävät tuleeko sinusta ylläpitäjä vai ei. On siis tärkeää että heillä on positiivinen ja auttavainen kuva sinusta ja luottoa siihen, että tekisit ylläpito-oikeuksillasi heidän pelailustaan rauhaisampaa ja nautinnollisempaa. Hakiessa rehellisyys ja avoimuus yleensä palkitaan!

Hakemuksesta olisi hyvä löytyä siis seuraavat tiedot:

Ylläpitohakemukset lähetetään ylläpidon omaan sähköpostiosoitteeseen staff[at]trueworlds.net. Mikäli hakemus sisältää valehdeltua tietoa, ei täytä perusvaatimuksia tai on lähetetty esimerkiksi vitsillä, ei niitä tulla julkaisemaan lainkaan pelaajien nähtäville. Kunnolla luotu hakemus julkaistaan alkutarkastuksen jälkeen ylläpitäjän toimesta Discord-serverimme 'YPhakemukset'-kanavalle, jossa käyttäjät pääsevät sitä kommentoimaan. Ennen hakemuksen lähettämistä ylläpidon sähköpostiin suosittelemme erittäin lämpimästi tarkistamaan ja korjaamaan vielä mahdolliset kirjoitusvirheet ja muut typot. Lähetettyäsi hakemuksesi et voi niitä enää korjailla. Voit myös käydä kurkkaamassa vinkkejä Discordista, millaisia hakemuksia muut ovat kirjoittaneet (mutta älä plagioi!)

Toisinaan kysytyistä aika-arvioista mainittakoon vielä muutama asia. Sähköpostiimme saapuneita hakemuksia käsitellään 0-2 vrk sisällä saapumishetkestä. Mikäli hakemus hyväksytään, ei vastausta sähköpostiisi tule vaan hakemus ilmaantuu Discordin yphakemukset -kanavalle. Muut pelaajat arvioivat alkuhyväksyttyä hakemusta vähintään 2 vrk mutta enintään ~10 vrk, riippuen hakemuksen vastaanotosta. Mikäli hakemuksesi hylätään alkutarkistuksen yhteydessä, vastaamme hakemukseen sähköpostitse lisätietojen ja vinkkien kera, jotta mahdollinen uudelleenhakeminen tuottaisi paremman tuloksen!

Onnea hakuprosessiin, mikäli siihen päätät ryhtyä!

Teknikoksi?


Tällä hetkellä haussa on myös plugarinäppärä koodipuolen teknikko, jolta löytyy kiinnostusta Truen teknisen puolen kehittämiseen. Uuden teknikon työnkuvaan kuuluisi pääosin nykyisten pluginien korjailu, vanhojen uudelleenkirjoittelu ja miksei uusienkin kehittely! Techinä työnkuvaan EI kuulu chatin valvominen tai grieffaajien bannaily. Techinä työskenneltäisiin Admin-arvoisten apuna tärkeässä osassa True-yhteisön tulevaisuutta varten. Tech-arvoisen oikeuksiin kuuluisivat tarpeellisten järjestelmäoikeuksien lisäksi myös Quadro-Respected -arvon oikeudet.

Asioita, joita Techiksi hakevan tulisi omata:

Lisäksi Node.js ja vektorigrafiikka -osaamisesta saattaisi olla tulevaisuuden projekteissa iloa! Vapaan hakemuksesi voit raapustaa ja lähettää sähköpostiosoitteeseen staff[at]trueworlds.net
Kerrothan hakemuksessa perustietosi serverin puolella, itsestäsi ihmisenä, teknisestä osaamisestasi ja aiemmasta koodauskokemuksestasi (esim. github-linkkinä). Vinkkejä hakemukseen voi löytää ylempää tai lukemalla aiemmin lähetettyjä ylläpitohakemuksia Discordin yphakemukset -kanavalta. Mikäli just sulta löytyy kaipaamaamme osaamista, laita hakemusta tulemaan!

Voit myös vinkata haustamme osaavalle kaverillesi!