Mikä on Creative?


Tältä sivulta löydät tietoa Creative-ympäristön yleisestä Creative-alueesta sekä FaithCreasta.

Yleinen Creative

Yleisessä Creativessa, tutummin Creassa kuka tahansa voi vallata itselleen 75x75-kokoisen tontin ja toteuttaa luovaa puoltaan rajattomalla määrällä palikoita. Pelaajan ylentyessä Builder-arvoon (30h), voi hän vallata itselleen toisen tontin ja yhdistää tonttinsa yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi. Myös muiden pelaajien kanssa on mahdollista yhdistää tontteja, mikäli suunnitelmissa on vaikkapa suurempi kaupunkiprojekti! Creativessa myös pvp on päällä, mutta se vaatii toimiakseen pelimoodin vaihtamisen /gm 0 -komennolla. Live-kartan avulla voit myös tarkastella laajemmin nykyisen ja edellisen Creativen tontteja.

Truessa tarjoamme myös pitkäaikaisemmille pelaajillemme (yli 500h) tontteja suuremmasta FaithCrea-ympäristöstä, tästä lisää alempana.

Creativen tonteilla olevia entityjä on rajoitettu aiemmista ongelmapelaajista johtuen. Entityjen tonttikohtaisia rajoja ja tontilla sillä hetkellä oleviä entityjä voi seurata /Plot caps -komennolla. Rajoitukset koskevat yhtä tonttia, ja jos yhdistät kaksi tonttia, lasketaan se yhdeksi. Kun entityjä on maksimimäärä tontilla, ei niitä voi enää luoda enempää. Olentojen vienti ulos tontilta ei ole mahdollista. Creativen rajoitukset per tontti ovat seuraavat:

FaithCrea

FaithCrea on tarkoitettu yli 500 tuntia pelanneille käyttäjillemme. FaithCreassa Faithful-arvoinen voi vallata itselleen yhden 250x250-kokoisen tontin ja toteuttaa luovaa puoltaan rajattomalla määrällä palikoita. Pelaajan ylentyessä Respected-arvoon (2000h), voi hän vallata itselleen toisen tontin ja yhdistää tonttinsa yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi. Myös muiden pelaajien kanssa on mahdollista yhdistää tontteja, mikäli suunnitelmissa on vaikkapa suurempi kaupunkiprojekti! FaithCressa myös pvp on päällä, mutta se vaatii toimiakseen pelimoodin vaihtamisen /gm 0 -komennolla. Live-kartan avulla voit tarkastella laajemmin nykyisen ja edellisen FaithCrean tontteja.

FaithCrean tonteilla olevia entityjä on rajoitettu aiemmista ongelmapelaajista johtuen. Entityjen tonttikohtaisia rajoja ja tontilla sillä hetkellä oleviä entityjä voi seurata /Plot caps -komennolla. Rajoitukset koskevat yhtä tonttia, ja jos yhdistät kaksi tonttia, lasketaan se yhdeksi. Kun entityjä on maksimimäärä tontilla, ei niitä voi enää luoda enempää. Olentojen vienti ulos tontilta ei ole mahdollista. FaithCrean rajoitukset per tontti ovat seuraavat:

Säännöt


Alla olevat säännöt löydät myös peliserverin puolelta Creativen sääntöluolasta, johon pääset komennolla /warp crearules.

Perusasiat
Yleinen käyttäytyminen
Modit ja macrot
Bugit ja dupettaminen
Peliaika ja afkaaminen
PvP ja huijaaminen
Tonteilla käyttäytyminen
Rakentaminen

Komennot ja ominaisuudet


Beginner

Beginner-arvoisia ovat siis kaikki ne jotka ensimmäisiä kertoja sisään kirjautuvat. Beginnerien ja muiden arvojen yleiset chat, home, info jne komennot löydät täältä.

Oikeus...
Pelimoodi

/Gm <0-3> - Pelimoodin vaihtaminen. Gm 3 on käytössä vain vanhoissa Creative ja FaithCrea -maailmoissa.

Tontin hallinta

/Plot Auto - Lähimmän vapaan tontin valloittaminen
/Plot Claim - Kohdallasi olevan tontin valloittaminen
/Plot Biome <biomi> - Tontin biomin muuttaminen
/Plot Biome - Lista käytössä olevista biomeista
/Plot Flag Set <ominaisuus> - Tonttikohtaisten 'Flagien' eli ominaisuuksien asettaminen (ominaisuudet lueteltu alempana)
/Plot Flag Remove <ominaisuus> - Tonttikohtaisten 'Flagien' eli ominaisuuksien poistaminen
/Plot Music - Musiikin asettaminen tontille. Toimii kuin flagi, mutta tällä komennolla muutos tapahtuu valikon avulla
/Plot Clear - Tontin tyhjentäminen kaikesta rakennetusta. Mikäli käytät komennon vahingossa, voi ylläpito palauttaa tonttisi sellaiseksi mitä se oli ennen kuin käytit kyseisen komennon. Tämä toimii kuitenkin vain viimeisimmän clearin kohdalla. Ylläpitäjänä palautus tapahtuu /plot backup load -komennolla
/Plot Delete - Tontin tyhjentäminen ja hylkääminen. Mikäli käytät komennon vahingossa, voi ylläpito palauttaa tonttisi sellaiseksi mitä se oli ennen kuin käytit kyseisen komennon. Tämä toimii kuitenkin vain viimeisimmän clearin kohdalla. Ylläpitäjänä palautus tapahtuu /plot backup load -komennolla

Tonttitiedot

/Plot Info - Tietoa kohdallasi olevasta tontista
/Plot List - Lista tonteista
/Plot Toggle Titles - Ota käyttöön tai pois käytöstä ruutuun ilmestyvät tonttien omistajuudet
/Plot Caps - Kohdallasi olevan tontin tonttikohtaisen entityrajoituksen tarkastaminen ja tontin sen hetkinen entitymäärä. Toimii vain mikäli olet oikeutettu kyseiselle tontille. Huom! Mikäli useampi tontti on yhdistetty yhdeksi tontiksi, sille ei kuitenkaan voi spawnata useamman tontin verran entityjä.

Tonteilla liikkuminen

/Plot Home - Kotitontille teleporttaus
/Plot SetHome - Tontin kotipisteen asettaminen uuteen sijaintiin
/Plot Middle - Tonttisi keskikohtaan teleporttaaminen. Toimii myös tontille oikeutetuilla.
/Plot Visit <pelaaja>[:2] - Muiden pelaajien tonteille teleporttaus

Tonttikamut

/Plot Add <pelaaja> - Avustajan asettaminen tontille. HUOM! Käytännössä pelaaja voi rakentaa tontillasi vain silloin, kun olet itsekin Creativessa
/Plot Trust <pelaaja> - Pelaajan oikeuttaminen tontillesi. Eli oikeus rakentaa tontillasi milloin vain, myös ilman valvontaasi
/Plot Deny <pelaaja> - Pelaajan estäminen tontilta
/Plot Remove <pelaaja> - Annettujen oikeuksien tai estojen poistaminen
/Plot Kick <pelaaja> - Pelaajan potkiminen tontilta

Sisustuspäät

/Heads - Sisustuspäiden valikko. Lyhyesti /hdb. Lisätiedot sisustuspäistä eri ympäristöissä Rakennuselementit-sivulta.
/Heads Search <hakusana> - Tietynlaisen sisustuspään etsiminen (englanniksi). Lyhyesti /hdb s <hakusana>

Builder

Builder-arvon omaava (30h pelannut) voi vallata yleisestä Creativesta itselleen kaksi tonttia ja yhdistää ne toisiinsa. Builder-arvoisille on myös suotu lisää tonttikohtaisia flageja, joista lista alempana. Builderilla on käytössään myös alemman Beginner-arvon ominaisuudet.

Liikkuminen

/Plot Home:<1|2> - Haluamallesi tontille teleporttaaminen
/Speed [1-10|off] - Liikkumisnopeutesi muuttaminen, "off" poistaa aiemmin asetetun nopeuden

Experienced

Tällä arvolla (200h pelannut) on Creative-ympäristössä käytössään aiempien arvojen tonttikomennot, sekä oman arvonsa yleiskomennot. Experienced-arvoisille on myös suotu lisää tonttikohtaisia flageja, joista lista alempana.

Faithful

Tällä arvolla (500h pelannut) on Creative-ympäristössä käytössään aiempien arvojen tonttikomennot, sekä oman arvonsa yleiskomennot. Faithful-arvoisena voi myös vallata itselleen suuremman tontin erillisestä FaithCrea-maailmasta. Faithful-arvoisille on suotu lisää tonttikohtaisia flageja, joista lista alempana. Mikäli olet Faithful, voit halutessasi anoa Creativeen ja FaithCreaan WorldEdit -oikeuksia. Lisätietoa niistä täältä.

Teleporttaaminen

/Top - Teleporttaaminen x,z-koordinaattiesi korkeimmalla olevalle palikalle

Devoted

Tällä arvolla (1000h pelannut) on Creative-ympäristössä käytössään aiempien arvojen tonttikomennot, sekä oman arvonsa yleiskomennot. Devoted-arvoisille on myös suotu lisää tonttikohtaisia flageja, joista lista alempana.

Respected

Respected-arvolla (2000h pelannut) on käytössään kaikki aiempien arvojen ominaisuudet ja niiden lisäksi myös seuraavia. Respectedit voivat vallata FaithCreasta itselleen yhteensä kaksi (2) suurempaa tonttia. Respected-arvoisille on myös suotu lisää tonttikohtaisia flageja, joista lista alempana.

Teleporttaaminen

/Asc - Yhden kerroksen ylemmäs teleporttaaminen (käytössä vain Triple-Respected-arvoisilla ja sitä ylemmillä)

Tonttiflagit


Omalle tontille on myös mahdollista laittaa ns. lisäominaisuuksia eli flageja, joilla voi muokata tontin sisäisiä olosuhteita. Eri arvoille on suotu mahdollisuus lisätä erilaisia hyödyllisiä flageja, joihin pelaaja voi liittää haluamansa parametrit. Flagi asetetaan komennolla /Plot flag add <flagi parametreineen> ja poistetaan /Plot flag remove <flagi>.

Beginner

Yleiset olosuhteet

time <aikaTickeinä> - Tontin sisäinen kellonaika, parametri on kellonaika "tickeinä". Esim. auringonnousu: 0, keskipäivä: 6000 auringonlasku: 12000 keskiyö: 18000
weather <clear|rain> - Tontin sisäinen säätila, valitse jompikumpi parametri

Muut pelaajat

use <listaID:istä> - Kaikille oikeus tiettyihin palikoidin, palikat asetetaan ideinä.

vehicle-use allow - Kaikille oikeus käyttää tontillasi olevia veneitä ja kaivosvaunuja

Tontin fysiikat

liquid-flow deny - Tontilla olevien laava- ja vesipalikoiden valumisen estäminen

Builder

Yleiset olosuhteet

music <levynID> - Tontin sisällä soiva minecraftin musiikkilevy. (Musiikin voi asettaa myös komennolla /p music.) Parametrinä käytetään musiikkilevyn ID:tä
13: 2256, Cat: 2257, Blocks: 2258, Chirp: 2259, Far: 2260, Mall: 2261, Mellohi: 2262, Stal: 2263, Stard: 2264, Ward: 2265, 11: 2266, Wait: 2267

Muut pelaajat

greeting <viesti> - Pelaajille näkyvä viesti kun he saapuvat tontillesi
farewell <viesti> - Pelaajille näkyvä viesti kun he poistuvat tontiltasi
forcefield true - Kun tämä on asetettu, muodostuu tontille oikeutetun ympärille suoja, jota lähestyessä muut pelaajat pomppaavat kauemmas

Tontin fysiikat

disable-physics true - Laava- ja vesipalikoiden valumisen sekä soran, hiekan ja betonin putoamisen esto
explosion allow - Asettaa räjähdykset toimivaksi tontillesi, jolloin tnt ja muut räjähtävät asiat rikkovat palikoita tonttisi sisällä

Devoted

Tontin fysiikat

snow-melt false - Lumen sulamisen estäminen, jota voi tapahtua valonlähteiden läheisyydessä
snow-form allow - Lumen muodostuminen päälle (toimii vain kun tontilla on lumisadetta tukeva biomi)
ice-melt true - Jään sulamisen käyttöönotto. Sulamista tapahtuu valonlähteiden läheisyydessä ja tietyillä biomeilla
ice-form true - Veden jäätymisen käyttöönotto. Jäätymistä voi tapahtua jäätossuilla kävellessä ja tietyillä biomeilla
soil-dry false - Farmlandin kuivumisen estäminen
coral-dry false - Korallin kuivumisen estäminen

Respected

Pelaajien liikehdintä

notify-enter true - Informoi tontin omistajaa, jos joku saapuu tontille
notify-leave true - Informoi tontin omistajaa, jos joku poistuu tontilta

Tontin fysiikat

grass-grow false - Ruohon leviämisen estäminen
mycel-grow false - Sienirihmaston leviämisen estäminen
vine-grow false - Köynnösten kasvamisen estäminen
kelp-grow false - Rakkolevän kasvamisen estäminen

Vanhat maailmat


Vanhoja yleisen Creativen maailmoja on mahdollista tarkastella ja ladata omallekkin koneelle täältä.