Kaupankäynti Survivalissa


Truen Survivalissa kaupankäynti pohjautuu virtuaalivaluutaan sekä ensisijaisesti pelaajien välisiin kauppoihin. Pelaajat määrittävät myymiensä ja ostamiensa tavaroiden hinnat ja materiaali liikkuu pääasiassa pelaajien välillä.

Automaattiset kauppavalikkojärjestelmät mahdollistavat kaupankäynnin kaikkialla Survivalin päämaailmassa sekä Netherissä. Valuutan ja harvinaisten tavaroiden hankkimiseksi käytössä on Adminshop ja muiden pelaajien kanssa voit käydä kauppaa chatin lisäksi pelaajakauppavalikon avulla. Pelaajakauppavalikkoon voi Builder-arvoisena lisätä tavaraa myytäväksi, ostettavaksi tai huutokaupattavaksi.

Alla olevista osioista löydät tarkempaa tietoa Survivalin valuutasta ja kaupankäyntimahdollisuuksista.

Valuutta ja sen käsittely


Valuuttana Survivalissa käytetään TrueCoin-virtuaalivaluuttaa, joka taipuu myös lyhyesti "tc". Rahan hankkiminen tapahtuu myymällä mm. mineraaleja ja puuta /shop-komennolla avautuvaan Adminshop-valikkoon. Myös muut pelaajat saattavat ostaa materiaaleja pelaajavalikon kautta. Näitä voit etsiä esim. /market search type:PURCHASING -komennolla.

Valuutan tarkastelukomennot

Adminshop


Admishop on ylläpidon luoma kauppa, jonka kautta pelaajat voivat hankkia valuuttaa sekä ostaa joitaki harvinaisia tavaroita ja lähes kaikkien mobien spawneggejä. Kauppa on valikkopohjainen ja saat sen auki Survivalin päämaailmassa ja Netherissä komennolla /shop. Huomioithan Adminshoppiin myydessäsi, että myytävät tavarat tulee olla sijoitettuna työkalupalkin ensimmäiseen mahdolliseen vapaaseen paikkaan. Mikäli reppusi kaikki kohdat ovat kuitenkin täynnä, tavaran sijoittelulla repussa ei ole merkitystä.

Pelaajakaupat


Arkkukauppaesimerkki

HUOM! Tämä osio ei enää ole ajantasainen!

Builder-arvoisena voi luoda automaattisia arkkukauppoja. Mikäli olet Beginner, voit kuitenkin käyttää muiden luomian osto- ja myyntikylttejä. Klikkaamalla kylttiä hiiren oikealla ostat, ja vasemmalla myyt. Edessäsi olevasta arkkukaupasta saat lisätietoa /shopinfo -komennolla. Pelaajien luomien käytössä olevien arkkukauppojen tiedot löydät myös täältä. Listalla näkyy kaikkien myynnissä/ostettavissa olevien tavaroiden ja palikoiden hinnat, lumoukset ja kauppapaikan koordinaatit.

Mikäli haluat luoda arkkukaupan, tarvitset arkun, kyltin ja kohteena olevan tavaran. Myös lumottuja tavaroita ja kirjoja on mahdollista myydä. Kun haluat MYYDÄ tavaraa, toimi seuraavasti:

 1. Iske maahan arkku, ansa-arkku, tynnyri tai shulkerlaatikko
 2. Aseta arkun ensimmäiseen koloon myytävä tavara
 3. Laita kyltti arkun kylkeen TAI yläpuolelle ja kirjoita siihen seuraavat asiat omille riveilleen:
  1. <jätä tyhjäksi>
  2. <myytävä tavaramäärä>
  3. <tavaramäärän hinta gnugeina>
  4. <pelkkä ?-merkki>
 4. Arkkukauppasi on toimiva, kun nimesi ja myytävä tavara täydentyvät automaattisesti asettamaasi kylttiin.

Kun haluat ostaa tavaraa muilta automaattisella arkkukaupalla, laita myyntikyltin hinnan eteen S-kirjain. Muista pitää kultaa Vault-arkussasi, kun joku myy sinulle tavaraa! Huomaa että arkkuun voi myydä vain jos siellä on tilaa. Halutessasi voit myös tehdä samasta kyltistä myynti- JA ostokyltin. Tällöin lisää myyntihinnan eteen B ja erota hinnat : -merkillä. Oikealla esimerkkikuva toimivista kauppakylteistä.

Muita vinkkejä arkkukauppoihin:

 • Jotta muut pelaajat voivat ostaa tai myydä arkkukauppaasi ollessasi offlinessa, tulee sinulla olla vault-arkku, josta löytyy myös tilaa uusille rahoille. Tietoa Vault-arkusta ja sen luomisesta löydät vähän ylempää tältä samaiselta sivulta.
 • Mikäli luot arkkukauppaa, eikä sinulta löydy arkkuun laitettavaa tavaraa, voit myös kirjoittaa sen nimen/ID:n kyltin alariville. Tuotteen tiedot voit tarkastaa komennolla /iteminfo [tavarannimi] tai pelkkä /iteminfo tavaran ollessa kädessäsi.
 • Kaupantekijänä saat ilmoitusviestejä Survivalissa aina jos sinulta ostetaan tai sinulle myydään tavaraa. Viestiä tulee myös jos arkkukauppasi on ostettu tyhjäksi tai myyty täyteen. Osto- ja myynti-ilmoitukset saat pois näkyvistä ja takaisin näkyviin /cstoggle -komennolla.
 • Luodessasi arkkukauppoja, olet automaattisesti myös mukana kilpailemassa kuukausittaisista saavutuksista, Talousmahdista ja Myyntitykistä. Lisätiedot ja säännöt löydät Saavutukset -sivulta.