Kaupankäynti Survivalissa


Vault-esimerkki

Truen Survivalissa kaupankäynti pohjautuu lähes kokonaan pelaajien välisiin kauppoihin. Pelaajat määrittävät itse huomattavan osan hinnoista, ja raha sekä materiaali liikkuvat pelaajien arkuista toiseen. Materiaalien todellista arvoa tukeaksemme olemme luoneet myös pienehkön Adminshopin, joka pitää timantin ja raudan hinnan vakiona. Adminshop-valikon saat auki komennolla /shop. Valuuttana käytämme konkreettista kultaa.

Pelaajana voit käydä kauppaa chatissa tai arkkukauppojen avulla. Automaattisia arkkukauppoja on mahdollista luoda minne tahansa Survivalin päämaailmassa sekä Netherissä. Päämaailman spawnilla on myös erillinen torialue, josta Builder-arvoiset voivat ostaa itselleen yhden toripaikan. Torille pääsee helposti komennolla /warp market. Builderina on myös mahdollista ostaa oma warp-piste haluamaansa sijaintiin. Tällaista pistettä kutsutaan MyWarpiksi. Mikäli päätät hankkia MyWarpin, löytävät myös muut pelaajat kauppojesi luo helpommin.

Tältä sivulta löydät tarkempaa tietoa Survivalin kaupankäyntimahdollisuuksista. Osa tiedoista löytyy myös serverin omista apuwarpeista, esim. /warp markethelp.

Valuutta ja sen käsittely


Valuuttana Survivalissa käytetään konkreettista kultaa. Yleisesti käytetty yksikkö on gnug eli kultanugetti. Yhdestä sulatetusta kultamalmista saat yhden kultaingotin jonka voi pilkkoa työpöydällä 9 gnugiksi. Myös kultaharkot ja -palikat käyvät rahasta. Rahaa voit hankkia tavaran myymisen lisäksi myös tavallisella mainaamisella.

Omaa rahatilannettasi voit tarkastella joko tabista tai /money -komennolla. Järjestelmämme tunnistavat kultasi omaisuudeksesi silloin kun kulta löytyy repustasi, ääriarkustasi tai Vault-arkusta. Kaikista hyödyllisin näistä on konkreettisena arkkuna asetettavana Vault-arkku, jonka sisältöä voit hallita myös etänä, aivan kuten pankkitiliä! Sen olemassaolo myös vaaditaan, mikäli haluat että omat arkkukauppasi toimivat myös ollessasi offline-tilassa.

Vault-arkun luonti tapahtuu asettamalla arkun kylkeen kyltin, jonka ensimmäiselle riville kirjoitetaan [Vault] -teksti. Oikein asetettuun kylttiin ilmestyy automaattisesti myös oma nimesi. Vault-arkkuja voit luoda niin monta, kuin näet tarpeelliseksi. Mikäli sinulla on arkkukauppoja, kannattaa myös varmistaa ennen offline-tilaan siirtymistä, että Vault-arkuissasi on tilaa mahdollisille lisätuloille.

Tässä vielä muutama hyödyllinen komento:

Yhdenlaisena valuuttana Truessa käytämme myös Truekuponkeja ja Superkuponkeja, joita on mahdollista vaihtaa erilaisiin palkintoihin Adminshoppien välityksellä. Näitä kuponkeja voi saada mm. kuukausittaisista saavutuksista, voteamisesta, Reaction-chatpelistä sekä erilaisista tapahtumista. Yksi Superkuponki vastaa 64 Truekuponkia, ja voit vapaasti muuttaa Adminshoppien avulla Truekuponkejasi Superkuponkeihin tai takaisin. True- ja Superkuponkeja voi saada haltuunsa Survivalissa ja Islandsissa, ja niitä voi myös siirtää Survivalista sellaisenaan Islandsiin ylläpidon avustuksella.

True- ja Superkuponkien lisäksi Survivalissa voit kuukausittaisista saavutuksista ja tapahtumista saada myös Munakuponkeja. Survivalissa yhden Munakupongin voi vaihtaa valitsemaansa spawn-munaan /shop -komennolla. Survivalissa olevan Munakupongin voi myös halutessaan hyödyntää Islandsissa pyytämällä apua ylläpitäjältä.

Arkkukaupat


Arkkukauppaesimerkki

Builder-arvoisena voi luoda automaattisia arkkukauppoja. Mikäli olet Beginner, voit kuitenkin käyttää muiden luomian osto- ja myyntikylttejä. Klikkaamalla kylttiä hiiren oikealla ostat, ja vasemmalla myyt. Edessäsi olevasta arkkukaupasta saat lisätietoa /shopinfo -komennolla. Pelaajien luomien käytössä olevien arkkukauppojen tiedot löydät myös täältä. Listalla näkyy kaikkien myynnissä/ostettavissa olevien tavaroiden ja palikoiden hinnat, lumoukset ja kauppapaikan koordinaatit.

Mikäli haluat luoda arkkukaupan, tarvitset arkun, kyltin ja kohteena olevan tavaran. Myös lumottuja tavaroita ja kirjoja on mahdollista myydä. Kun haluat MYYDÄ tavaraa, toimi seuraavasti:

 1. Iske maahan arkku, ansa-arkku, tynnyri tai shulkerlaatikko
 2. Aseta arkun ensimmäiseen koloon myytävä tavara
 3. Laita kyltti arkun kylkeen TAI yläpuolelle ja kirjoita siihen seuraavat asiat omille riveilleen:
  1. <jätä tyhjäksi>
  2. <myytävä tavaramäärä>
  3. <tavaramäärän hinta gnugeina>
  4. <pelkkä ?-merkki>
 4. Arkkukauppasi on toimiva, kun nimesi ja myytävä tavara täydentyvät automaattisesti asettamaasi kylttiin.

Kun haluat ostaa tavaraa muilta automaattisella arkkukaupalla, laita myyntikyltin hinnan eteen S-kirjain. Muista pitää kultaa Vault-arkussasi, kun joku myy sinulle tavaraa! Huomaa että arkkuun voi myydä vain jos siellä on tilaa. Halutessasi voit myös tehdä samasta kyltistä myynti- JA ostokyltin. Tällöin lisää myyntihinnan eteen B ja erota hinnat : -merkillä. Oikealla esimerkkikuva toimivista kauppakylteistä.

Muita vinkkejä arkkukauppoihin:

 • Jotta muut pelaajat voivat ostaa tai myydä arkkukauppaasi ollessasi offlinessa, tulee sinulla olla vault-arkku, josta löytyy myös tilaa uusille rahoille. Tietoa Vault-arkusta ja sen luomisesta löydät vähän ylempää tältä samaiselta sivulta.
 • Mikäli luot arkkukauppaa, eikä sinulta löydy arkkuun laitettavaa tavaraa, voit myös kirjoittaa sen nimen/ID:n kyltin alariville. Tuotteen tiedot voit tarkastaa komennolla /iteminfo [tavarannimi] tai pelkkä /iteminfo tavaran ollessa kädessäsi.
 • Kaupantekijänä saat ilmoitusviestejä Survivalissa aina jos sinulta ostetaan tai sinulle myydään tavaraa. Viestiä tulee myös jos arkkukauppasi on ostettu tyhjäksi tai myyty täyteen. Osto- ja myynti-ilmoitukset saat pois näkyvistä ja takaisin näkyviin /cstoggle -komennolla.
 • Luodessasi arkkukauppoja, olet automaattisesti myös mukana kilpailemassa kuukausittaisista saavutuksista, Talousmahdista ja Myyntitykistä. Lisätiedot ja säännöt löydät Saavutukset -sivulta.
 • Adminshop


  Admishop on ylläpidon luoma pienehkö kauppa, jossa pelaajat voivat mm. myydä rautaa ja timanttia tai ostaa lähes kaikkien mobien spawneggejä. Kauppa on nykyään valikkopohjainen ja käytössä näin ollen jokaisesta päämaailman ja Netherin kolkasta. Kaupassa voit myös vaihtaa True- ja Munakuponkeja haluamiisi palkintoihin. Kauppavalikon saat auki komennolla /shop.

  Spawnin torialue


  Spawnin torialue löytyy komennolla /warp market. Builderina voit ostaa alueelta yhden toripaikan sen edustalla olevaa myyntikylttiä klikkaamalla. Toripaikan hinnan näet samasta kyltistä. Tori pysyy omistajallaan koko maailman ajan, mikäli tämä pyörittää sitä aktiivisesti. Toripaikat ovat tarkoitettu ensisijaisesti arkkukauppatoiminnalle. Voit siis rakentaa toripaikalle esimerkiksi kasinon, kunhan toripaikalta löytyy myös arkkukauppoja.

  Voit vapaasti sisustaa toriasi ja asettaa sinne arkkukauppoja. Myös lattioiden poisto ja muokkaus on sallittua. Torin alkuperäisiä sisäkattoja ja -seiniä saa muuttaa, mutta EI poistaa! Huom: Arkut, muut containerit ja osittain tai kokonaan läpinäkyvät materiaalit eivät kelpaa sisäseinäksi. Seinän/katon poisto sallitaan vain, jos suunnitelmana on yhdistää toreja. Toriasi muokatessa varmista, että julkisivu pysyy alkuperäisen näköisenä. Mikäli haluat muokata torisi oviaukkoa, voit pyytää ylläpitäjää muokkaamaan sitä enemmän tai vähemmän avonaiseksi. Voit myös yhdistää vierekkäiset toripaikat kaverin kanssa, mikäli se on käytännössä mahdollista. Lagin minimoimiseksi vältäthän ylimäärisiä kylttejä ja entityjä (arkkuja, itemframeja yms) alueella. Konkreettisia esimerkkejä torilla sallituista ja kielletyistä elementeistä löydät /warp markethelp.

  Voit antaa oikeudet kaverillesi toripaikkasi kohdalla ollessasi /arm addmember <pelaaja>. Oikeuksien poisto tapahtuu /arm removemember <pelaaja> -komennolla. Lisätietoa torista saat /arm info sekä /arm gui -valikon kautta. Tarpeettoman toripaikkasi voit myydä /arm gui -komennon kautta. Myös ylläpitäjä voi asettaa torisi takaisin myyntiin, mikäli sen arkkukauppoja ei ole ylläpidetty yli kahteen kuukauteen. Tällöin tavaroista arvokkaimmat palautetaan torin omistajalle ensisijaisesti ääriarkkuun. Kun tori palautuu myyntiin, saat ostohinnasta takaisin 90%.

  MyWarp


  MyWarpit ovat pelaajien itse asettamia teleporttipisteitä, joihin muutkin pystyvät teleporttaamaan. Warppeja voi asettaa ja käyttää Survivalin päämaailmassa sekä Netherissä. Julkiseen warppiin voi kuka tahansa teleportata /mw <warpinnimi> -komennolla. Yksityisiin warppeihin voi siirtyä vain erikseen oikeutetut pelaajat. Listan kaikista warpeista ja niiden omistajista löydät /mw list.

  Builder-arvoisena voit luoda yhden yksityisen tai julkisen warpin 3000 gnugilla käyttämällä komennon /mw create <warpinnimi>. Faithfulina MyWarppeja voit omistaa kaksi samanaikaisesti ja Devotedina kolme. Huomaa että warpin luonti jo käytössä olevalla nimellä, mutta erikokoisin kirjaimin on kiellettyä! Älä myöskään luo minkään yleisen /mw -alikomennon nimistä warppia, kuten list tai help. Warppia voit siirrellä /mw update <warp> -komennolla. Myös tervetulotekstin muuttaminen on mahdollista: käytä ENSIN komento /mw welcome <warp> ja vasta sen jälkeen kirjoita toivotuksesi 30 sekunnin sisään. Warppiin tulevan pelaajan nimen saat toivotukseesi täytesanalla %player%.

  Julkisen warpin vaihtaminen yksityiseksi onnistuu komennolla /mw private <warp>. Yksityisen warpin käyttöön voit oikeuttaa esim. kavereitasi /mw invite <pelaaja> <warp>. Oikeuksien poisto tapahtuu komennolla /mw uninvite <pelaaja> <warp>. Yksityisen warpin saat takaisin julkiseksi /mw public <warpinnimi>.

  Warpeista on mahdollista saada myös erilaisia tilastoja ja muuta tietoa komennolla /mw info <warp>. Warpin voi siirtää toisen pelaajan nimiin 100 gnugilla /mw give <pelaaja> <warp>. Oman warpin voi myös halutessaan poistaa /mw delete <warp>, mutta siitä EI saa rahoja takaisin. Warppien uudelleennimeäminen ei ole mahdollista.