Rakennus­elementit


Tälle sivulle olemme koonneet muutamia Truessa käytettyjä hyödyllisiä rakennus- ja sisustuselementtejä.

Sisustuspäät


Kuva istumisesta ja sisustuspäistä

Rakennelmiesi sisustusta on mahdollista piristää sisustuspäillä! Sisustuspäät ovat käytännössä pelaajan pään kokoisia palikoita, joihin on lisätty tekstuuriksi kaikkea kirjaimista leivänpaahtimiin. Sisustuspäät ovat pelaajilla käytössä Survivalissa, Skyblockissa ja Creativessa.

Komennolla /heads ruutuusi avautuu yli 30 tuhannen pään valikoima, josta voi hankkia päitä klikkaamalla. Survivalissa sisustuspään hinta on 20 gnugia ja Skyblockissa 32 raakaa tammipuuta. Creative-ympäristössä kaikki päät ovat ilmaisia!

Voit myös etsiä tietynlaista sisustuspäätä komennolla /heads search <elementti>, esim. toaster.

Istuttavat tuolit


Truessa on mahdollista luoda toimivia tuoleja johon todella voi istahtaa! Istuminen toimii kaikilla matoilla, rappusilla sekä puolipalikoilla, paitsi sellaisilla joiden istumistason pinta-ala on vain 1/4 blockia. Joissakin maailmoissa istuminen voi olla rajoitettua, kuten Partyn päämaailma ja osa sääntöluolista.

Penkille voit istahtaa, kun klikkaat sitä tyhjällä kädellä. Nousu tapahtuu shiftiä painamalla. Mikäli tahdot ottaa istumisen pois käytöstä, käytä komentoa /chairs off. Istumisen saat takaisin käyttöön /chairs on -komennolla. Suloisia lepohetkiä!

Hissit


Kuva hissistä

Hissin luomiseen tarvitset niin monta rautapalikkaan, kuin kerroksiakin. Kerroksia on mahdollista tehdä peruskalliosta maailman ylärajaan asti.

Voit tehdä hissin asettamalla rautapalikan maahan ja toisen rautapalikan suoraa sen yläpuolelle, sille korkeudelle mihin haluat hissin vievän. Sama toistuu seuraavissakin kerroksissa. Voit tehdä hissistä niin leveän kuin haluat.

Huomaa, että raudan päällä täytyy olla 2 täysin tyhjää palikkaa, jotta se toimisi. Ei siis kylttejä, vettä yms. Omia hissejä voit rakentaa Survival ja Creative -peliympäristöissä.

Päästäksesi hissillä ylemmälle kerrokselle, hyppää rautapalikan päällä. Jos haluat alemmalle kerrokselle, mene kyykkyyn hyppäämisen sijaan.

Hyppyalustat


Kuva hyppyalustasta

Pelaajaa äkillisesti tiettyyn suuntaan lennättäviä hyppyalustoja on käytössä lähes kaikissa Truen peliympäristöissä. Hyppyalustojen luontimateriaalit ovat ympäristökohtaisia. Pelaajana hyppyalustoja voi luoda vain Creative-ympäristössä.

Creassa hyppyalustoja voi tehdä asettamalla pesusienipalikan valkoisen villan/villatolpan/villarivin päälle. Pelaaja pomppaa pesusienen päältä vastakkaiseen suuntaan siitä, missä villapalikat sijaitsevat.

Mitä enemmän villapalikoita pesusienen alta löytyy, sitä voimakkaammin pesusienelle kävely pelaajaa pompauttaa.