Mikä on Survival?


Survivalia voidaan pitää Truen pääpelimuotona. Survival on se johon ylläpidossa eniten panostetaan, ja jossa myös pelaajat viettävät eniten aikaa. Survivalin peliympäristö koostuu neljästä eri pelimaailmasta: normaali päämaailma, Nether, End ja Inferno.
Olemme myös koonneet kotisivuille tarkentavia oppaita monista ominaisuuksistamme Apunurkka-osion alle! Survival-valikon alta löydät myös ohjeita kaupankäyntiin ja suojauksiin, sekä aikaisempien Survivalin päämaailmojen latauslinkit.

Survival-maailmat


Survival Nether End Inferno
Vaikeusaste Normal Normal Normal Hard
Koko (²) 10 000 4 000 10 000 4 000
Kartan kesto ~6kk ~6kk ~2kk ~3kk
Livekartta x
Suojaukset x x
Arkkukaupat x x
Mob-spawnerit x x x
Teleporttikomennot x x
PvP päällä x x
Grief sallittu x x
Maisemagrief sallittu x x x
TNT ja tuli rikkovat x
Mobit rikkovat x x
Malmisuonia normaalisti
per chunk
Malmisuonia Infernossa
per chunk
Malmisuonia Netherissä
per chunk
Hiili 20 25 -
Kulta 2 4 -
Kulta mesalla
(tasot 32-80)
20 20 -
Lasuriitti 1 2 -
Punakivi 8 12 -
Rauta 20 25 -
Smaragdi 3-8 13 -
Timantti 1 2 -
Nether-kultamalmi 10 - 1
Muinainen romu
(tasot 8-22)
1 - 2
Muinainen romu
(tasot 8-119)
1 - 1
Survival

Survival-pelimuodon päämaailmaa kutsutaan ytimekkäästi nimellä Survival. Kyseinen maailma on 10 000 x 10 000 -kokoinen neliö, jota reunustaa näkyvä maailmanraja. Maailmaa pääset tutkailemaan reaaliaikaisesta kartastamme täältä. Survivalista löytyy normaaliin tapaan eri biomeja, mineraaleja, eläimiä, monstereita sekä myös monsterispawnereita. Päämaailman keskeltä löytyy vapaaehtoisten rakentajiemme luoma spawn-alue. Päämaailmassa pätevät kaikki yleiset säännöt, sekä Survivalin omat säännöt.

Vaikeustasona Normal

Nether

Nether on nimensäkin mukaisesti Minecraftin perus nethermaailma, jonne pääset kulkemalla itse rakentamastasi obsidian-portaalista. Maailman koko on 4 000 x 4 000 palikkaa. Myös täältä löytyy monsterispawnereita ja muita normaalin Netherin mukavuuksia. Netherissä olevien mineraalien generoitumismäärää on hieman muokattu ja muutetut määrät löydät oheisesta taulukosta. Netherissä on sallittua sotkea maisemaan, toisin kuin Survivalissa. Tarkemmat säännöt löydät alempaa.

Vaikeustasona Normal

End

Maailma on maisemaltaan nykyEndin näköinen EndCityineen ja leijuvine saaririnkeineen. Maailma on kooltaan 10 000 x 10 000 palikkaa. Endiin pääset kulkemaan spawnilta löytyvästä portaalista. Endissä kaikki teleporttikomennot ovat poissa käytöstä, joten kulku takaisin päämaailmaan tapahtuu ainoastaan kuolemalla tai hyppäämällä ensimmäisen Enderdragonin kuoleman jälkeen ilmestyvään portaaliin. Endi resetoituu eli nollaantuu noin kahden kuukauden välein, jolloin ylläpidolla on myös tapana järjestää pienimuotoinen eventti. Endissä mm. maiseman sotkeminen, PvP ja toisten huijaaminen on sallittua toimintaa. Tarkempia tietoja Endistä löydät komennolla /help end. Säännöt näet myös alempaa tältä sivulta.

Vaikeustasona Normal

Inferno

Inferno on maisemaltaan Survivalin maailman näköinen, tosin arvokkaimpia mineraaleja löytyy Infernosta tuplasti enemmän (mm. timantti ja kulta). Mineraalien määrät löydät oheisesta taulukosta. Maailma on kooltaan 4 000 x 4 000 palikkaa. Infernoon pääset spawnin portaalista tai komennolla /warp inferno. Infernossa kaikki teleporttikomennot ovat poissa käytöstä, joten kulku takaisin päämaailmaan tapahtuu Infernon spawnpisteen kautta. Inferno resetoituu noin 3 kuukauden välein, jolloin ylläpidolla on myös tapana järjestää pienimuotoinen eventti. Infernossa kaikenlainen PvP-toiminta on sallittua, suojauksia ei ole ja kaikkea saa vapaasti tuhota. Maisemansa takia se sopii myös hyvin sotkuisempaan resurssien keräämiseen. Tarkempia tietoja Infernosta löydät komennolla /help inferno. Säännöt näet myös alempaa tältä sivulta.

Vaikeustasona Hard

Säännöt ja komennot


Survivalia koskevat säännöt löydät täältä sekä peliserverillä komennolla /warp rules.

Survivalin ja muiden ympäristöjen kaikkien käytössä olevat komennot löydät erilliseltä Komennot-sivulta ja ylempiarvoisten lisäoikeudet Lisäkomennot-sivulta.