Survivalin spawnilla asuminen


Spawn-alueelta on kartasta riippuen mahdollista ostaa omaan käyttöön taloja, tontteja, asuntoja tai veneitä ja näitä kutsutaan yleisesti spawn-asumuksiksi. Asumukset on ripoteltu ympäri spawn-aluetta kaupunkimaiseksi kokonaisuudeksi. Beginnerinä voit ostaa yhden spawnasumuksen ja Experiencedinä kaksi. Osto tapahtuu asumuksen omaa myyntikylttiä klikkaamalla, jossa näkyy myös sen hinta. Asumus pysyy omistuksessasi koko maailman ajan, kunhan pelailet serverillä aktiivisesti.

Voit antaa oikeudet kaverillesi asumuksesi kohdalla ollessasi /arm addmember <pelaaja>. Oikeuksien poisto tapahtuu /arm removemember <pelaaja>. Lisätietoa alueesta saat /arm info -komennolla sekä /arm gui -valikon kautta. Halutessasi voit myös myydä asumuksesi kyseisen valikon avulla. Järjestelmämme asettaa alueen takaisin muiden ostettavaksi, jos sen omistaja on poissa Survivalista yli 2 kuukauden ajan. Kun asumus myydään, palautetaan sen ostohinnasta 90%.

Koko spawn-alueella tulee välttää serveriä rasittavia asioita, kuten massiivisia redstoneviritelmiä tai ylimääräisiä entityjä. Arkkukauppatoiminta on kiellettyä spawn-asumuksissa. Valmiiksi luotujen rakennusten, kuten veneiden ja talojen sisäosia saa muokata ja sisustaa vapaasti, kunhan sen alkuperäinen julkisivu säilyy koskemattomana. Huomiota herättämättömät parveke/kuistielementit ovat sallittuja. Konkreettisia esimerkkejä asumuksilla sallituista ja kielletyistä elementeistä löydät /warp housinghelp.

Toisinaan spawnilta löytyy tontteja, johon voi itse rakentaa talon omalla tyylillään ennalta määrättyjen sääntöjen mukaisesti. Tonttikohtaiset rakentamisrajoitukset näet tontilla olevista kylteistä. Ylläpito voi puuttua punakiviviritelmiin tai sotkuisiin taloihin.