Suojaukset Survivalissa


Suojausesimerkki
Perustietoa

Suoja-alueita varten sinulla tulee olla kaksi työkalua: kultalapio sekä puutikku. Kultalapiota käytetään uusien suojausten luomiseen sekä uudelleenrajaamiseen ja puutikulla voit tarkastaa missä suojauksen rajat kulkevat. Tarvittaessa voit napata ilmaiset suojausvälineet komennolla /kit claim.

Ensimmäinen suojaus

Kun asetat maahan arkun ensimmäistä kertaa, sen ympärille syntyy automaattisesti 15x15-kokoinen suoja-alue. Kaikki suojauksen sisälle sijoitetut palikat, arkut ja eläimet ovat suojassa ohikulkijoilta. Jos olet luonut alkusuojauksesi vahingossa jo muualle, voit käyttää komentoa /AbandonAllClaims, joka poistaa kaikki olemassa olevat suojaukset. Käyttämäsi suojapalikat palautuvat tällöin uudelleenkäytettäväksi. Voit myös katsoa suojauksesi koordinaatit /ClaimsList ja suunnistaa paikanpäälle esim. Livekartan avulla (suora linkki /map).

Suojauksen laajentaminen

Suojauksen laajentamiseen tarvitset kultalapion, sekä vapaita suoja-palikoita. Palikoita voit ostaa komennolla /BuyClaim <määrä>. Yksi suojapalikka maksaa yhden TrueCoinin ja se suojaa palikkaa peruskalliosta taivaisiin asti. Mahdolliset vapaana olevat suojapalikkaasi näet ottamalla kultalapion käteesi, tai komennolla /ClaimsList. Sillä näet myös tietoa olemassa olevista suojauksistasi. Protip! Myös pelaaminen kerryttää suoja-palikoita: 10 suojapalikkaa tunnin aktiivisesta pelailusta 1000 palikkaan asti!

Suoja-alueen muokkaaminen

Muokataksesi suoja-alueesi kokoa, klikkaa puutikulla maata nähdäksesi sen rajat. Kokoa muokataksesi toimi seuraavasti:

  1. Valitse siirrettävä kulma: klikkaa kultalapiolla maahan ilmestyvää hehkukivikulmaa.
  2. Valitse kulmalle uusi kohta: klikkaa kohtaa johon haluat kulman siirtää.

Mikäli sinulla ei ole käytössä tarpeeksi vapaita suoja-palikoita, kertoo ilmoitus kuinka monta sinun tarvitsee vielä ostaa. Ostettuasi lisää suojapalikoita klikkaa uutta kohtaa uudelleen. Pienentäessä vapautuvat palikat voit vaihtaa rahaksi komennolla /SellClaim <määrä>.

Uuden suojauksen luonti

Luodaksesi uuden suojauksen, käytä kultalapio kädessäsi komento /Claim, joka luo kohdallesi 7x7-kokoisen suoja-alueen. Vaihtoehtoisesti voit myös klikata kultalapiolla rakennelmasi ristikkäisistä kulmista. Jos et ole varma, onko haluamasi alue toisen pelaajan hallussa, voit tarkastaa asian klikkaamalla maata puutikulla. Ethän suojaa toisten rakennelmia luvatta, tai rakenna itse alle 40 palikan päähän toisen rakennuksesta ilman sen omistajan lupaa. Mikäli haluat poistaa suojauksen, käytä sen sisällä seisoessasi /AbandonClaim. Kaikkien omistamiesi alueiden poisto tapahtuu /AbandonAllClaims.

Suoja-alueen oikeuksien hallinnointi

Tässä neljä eri oikeusluokkaa, joita voit myöntää toisille pelaajille:

Listan alueellesi oikeutetuista pelaajista näet komennolla /Trustlist. Minkä tahansa oikeuden poisto tapahtuu /UnTrust <pelaaja>. Kaikki alueelle oikeutetut voit poistaa myös kerralla /UnTrust All. Mikäli haluat antaa kaverillesi oikeuden suoraa kaikkiin suojauksiin, käytä Trust-komentoa suojaustesi ulkopuolella.

Suojauksen myyntikyltti

Suojauksen myyminen

Suoja-alueiden 'myynti' on mahdollista, mutta käytännössä se tarkoittaa vain suoja-alueen omistajan vaihtoa. Suojauksen ostaja joutuu vielä erikseen maksamaan suojapalikoista alueen ostettuaan, kun taas myyjälle palikat palautuvat käytettäviksi. Myyt/ostat siis VAIN suojauksen sisällä olevat tavarat ja rakennelmat, joten ole tarkka asetetusta hinnasta. Tehdäksesi myyntikyltin, aseta se suojauksen sisään ja kirjoita seuraavat tiedot riveittäin:

  1. [RE]
  2. <haluamasi hinta>
  3. <tyhjä>
  4. <tyhjä>

Kyltti on toimiva kun oma nimesi ja muuta tietoa ilmestyy asettamaasi kylttiin automaattisesti.

Alisuojausesimerkki
Alisuojaukset

Mikäli rakennat esim. isoa kylää jonka suojauksia haluat hallita, voit luoda sinne yhden ison pääsuojauksen ja asettaa esim. taloihin yksittäisiä alisuojauksia. Kultalapio kädessäsi käytä komento /SubdivideClaims ja rajaa pääsuojauksesi sisältä haluamasi kokoinen alue.

Oikeuksien anto tapahtuu alisuojauksen sisällä normaaleilla trust-komennoilla. Alisuojaus poistuu /AbandonClaim -komennolla KUN seisot sen sisällä. Näin menetellen pääsuojauksesi pysyy paikallaan.

Muuta tietoa

Huom! Pelaajan luoma suoja-alue häviää maasta, mikäli alueen omistaja on poissa yli 60 päivää. Mikäli käyttäjä saa yli 60 päivän mittaisen porttikiellon serverille, voidaan suojaus poistaa jo ennakkoon porttikiellon antamisen yhteydessä. Mikäli unohdat suojauksesi sijainnin, voit katsoa sen koordinaatit /ClaimsList -komennolla ja suunnistaa sijaintiin esim. Dynmapin avulla-. Jos suojausten käsittely tuntuu vielä vaikealta, löydät visuaalisen opasvideon täältä.

Kesytettävät eläimet


Kun kesytät eläimen, siihen syntyy automaattisesti suoja muita pelaajia ja luonnonvoimia (laava, tippumista yms), vastaan, joka toimii myös kultalapiolla tehtävien suoja-alueiden ulkopuolella. Hyökkäävät mobit voivat kuitenkin vahingoittaa eläimiäsi edelleen. Kesytyksessä suojaantuvia elämiä ovat kissat, koirat, papukaijat, hevoset, aasit, muulit ja laamat. Et voi trustien tapaan oikeuttaa muita pelaajia kesyttämääsi eläimeen, mutta voit siirtää sen tarvittaessa toisen nimiin. Siirto tapahtuu käyttämällä /givepet <pelaaja> JA klikkaamalla haluttua eläintä.