Mikä on True?


True Worlds (ent. True Crafting) on vuonna 2011 perustettu Premium-Minecraft peliyhteisö. Pelipalvelimen perustivat käyttäjät Desertive ja Ximonic, joita silloin Ownereiksi kutsuttiin. Nykyään erillistä omistajaa ei ole, vaan palvelinta ylläpidetään talkoovoimin vapaaehtoisten ylläpitojäsenten toimesta. Koska olemme yhteisö, on aivan tavallisten pelaajien ajatuksilla vaikutusta siihen, millaiseksi True kehittyy ja kasvaa. Korkeimpiarvoisimmat Adminit luovat viimekäden päätökset pelaajien ja muiden ylläpitäjien ajatuksista Truen perusarvoja kunnioittaen. NykyTruen ominaisuuksista löydät runsaasti tietoa luomistamme oppaista, infoluolista ja kotisivuilta!

Usein kysyttyä


Yleistä
 1. Milloin serveri on auki?
  • Ympärivuorokautisesti eli 24/7
 2. Onko whitelistiä?
  • Ei ole. Serverille voi kirjautua kuka tahansa Premium-käyttäjän omaava pelaava. Serverillä on yleensä aina joku ylläpitäjä paikalla, jolloin rauha pysyy hyvin maassa.
 3. Mitä resurssipakettia serveri käyttää?
  • Meillä on käytössä itse luomamme TruePack-resurssipaketti. Sen käyttöönotto ei vaikuta vanillatekstuurien tai muiden tekstuurien ulkonäköön, vaan ainoastaan lisää tekstuurit omiin custom-tavaroihimme, kuten Truekuponkiin ja ostettaviin hattuihin.
  • Mikäli olet aiemmin hylännyt TruePackin lataamisen, voit ottaa sen käyttöön seuraavien ohjeiden avulla:
   • Suomeksi: Klikkaa servulistaltasi Truea > Muokkaa > Palvelimen resurssipaketit: Käytössä > Valmis
   • Englanniksi: Klikkaa servulistaltasi Truea > Edit > Server Resource Packs: Enabled > Done
 4. Saako täällä käyttää esim. Optifinea?
  • Kyllä. Optifine kuuluu niiden muutamien modien joukkoon, joita servullamme saa käyttää. Koko listan löydät täältä
 5. Servusofta? Pluginit?
  • Serverillämme pyörii Paper. Käytössämme on sellaisia plugineita, jotka tuovat peliin hyödyllisiä lisäominaisuuksia, mutta eivät kuitenkaan muokkaa pelitekniikoita. Julkista pluginilistaa emme päivitä, sillä kokonaisuutemme on alati muuttuva ja se sisältää myös omaa koodia.
 6. Mitä kaikkea Truessa voi tehdä?
  • Vaikka mitä! Pääpelimuotonamme toimii Survival, mutta käytössäsi on myös Skyblock, Creative, parkoureita ja muita minipelejä. Näistä lisää alempana.
 7. Mites pääsen servulle X?
  • Kaikkien peliympäristöjen spawneilla on portaalit muihin peliympäristöihin. Partya lukuunottamatta voit myös liikkua /home ja esim. /survi, /crea, /sky, jne komentojen avulla.
 8. Miten saan lisäkomentoja? Paljonko maksaa VIP?
  • Serverillämme ei ole käytössä minkäänlaisia maksullisia VIP-arvoja ja noudatamme siis Mojangin määräämää EULA:a. Kaikki pelaaja-arvomme perustuvat serverillä kertyvään peliaikaan. Peliajan kertyessä saat käyttöösi aina vain lisää komentoja ja ominaisuuksia. Arvokohtaiset ominaisuudet voit kurkistaa komentosivuilta. Vasta aloittavilla käyttäjillä on kuitenkin jo heti käytössään kaikki perus pelaamiseen tarvittavat komennot.
 9. Kuinka pääsen ylläpitoon?
  • Ylläpitoon päästäksesi sinun täytyy täyttää tiettyjä kriteereitä. Näistä ja itse hakuprosessista kerrotaan lisää ylläpitoon -sivulla.
Survivalin erityiskysymykset
 1. Pitääkö taas hemmetti juosta miljoona kilometriä että pääsee rakentamaan?
  • Ei tarvitse juosta! Pääset eri puolille maailmaa luomillamme ilmansuuntawarpeilla, joita on kaikkiaan kahdeksan. Ilmansuuntawarppeihin teleporttaaminen onnistuu esim. komennolla /warp east tai /warp southeast. Alkukitistä saat myös veneen liikkumista helpottamaan.
 2. Miten saan arkut lukkoon?
  • Kun asetat ensimmäisen arkkusi maahan, ilmestyy sen kohdalle 15x15-kokoinen suoja-alue. Kaikki tällaiselle alueelle suojatut arkut, ovet ja muut palikat ovat toisten pelaajien ulottumattomissa. Lisätietoa suojauksista löydät täältä.
 3. Valuutta? Talous? Kaupat?
  • Serverillämme toimii valuuttana TrueCoin -virtuaalivaluutta. Rahan ja harvinaisuuksien hankintaa varten olemme luoneet /shop-komennolla toimivan Adminshopin. Muilta osin olemme pitäneet kaupankäynnin painotuksen pelaajien välisenä, joten kurkkaa ihmeessä myös mitä pelaajat myyvät, ostavat ja huutokauppaavat pelaajakauppavalikon puolella komennolla /market gui!
 4. Voiko Survivalissa PvP:ttää
  • Survivalin päämaailmassa ja Netherissä pvp-toiminta on kiellettyä. End-maailmassa sekä erillisellä PvP-areenalla PvP-toiminta on kuitenkin sallittua.
 5. Onko TNT / laava sallittu? Räjäyttääkö monsterit palikoita?
  • TNT:tä ei ole mahdollista asettaa Survival-peliympäristössä. Päämaailmassa monsterit rikkovat palikoita suojaamattomilla alueilla 55 tasolla ja sen alapuolella. Netherissä ja Endissä monstereiden lisäksi myös esim. sängyt rikkovat palikoita suojaamattomilla alueilla kaikilla korkeuksilla. Räjähdykset satuttavat pelaajia kaikkialla. Laavaa voit asettaa missä tahansa, mutta laavalla sotkeminen päämaailmassa on kiellettyä.

Yhteydenotto


Mikäli et löydä infosivuiltamme tarpeeksi tietoa tai sinulla on jotain muuta kysyttävää/sanottavaa/palautetta, käy vetämässä ylläpitäjää hihasta serverillä esim. julkisessa chatissa, yksityisviestillä tai luomalla tiketin /ticket create <viesti> -komennolla. Myös Discord-serverillämme voit olla ylläpitoon yhteydessä. Uutiset ja muut uudistukset päivitämme Discordimme Uutiset-kanavalle.

Ps. Jos esimerkiksi yksittäinen komento on hukassa, on pelaajillammekin tapana vastata mikäli nätisti chatissa kysäisee. : )

Peliympäristöt


Pelipalvelimellamme on 5 toiminnassa olevaa (ja yleisölle auki olevaa) serveriä aka peliympäristöä:

Survival

Truen pääpeliympäristö tutuhkoon lievästi modattuun survivaltyyliin. Sisältää päämaailman, Netherin, Endin sekä sääntöluolan ja PvP-areenan sisältävän Info-maailman. Lisää maailmojen ominaisuuksista täältä.

Skyblock

Saarityyppinen survival-pelimuoto, jossa eristyksissä olevalla saarella voi pelata joko yksin tai yhdessä kolmen kaverin kanssa. Skyblockista löytyy saarinen päämaailma, Nether ja End. Lisätiedot ja komennot täällä.

Party

Aktiviteetti ja "hub"-ympäristö, jossa mahdollista mm. parkourata tai pelata muita minipelejä. Parkour-, labyrintti- ja liitoradoista mahdollista saada keräilypalkintoja Partyyn. Ensimmäisen kerran serverille tullessasi päädyt tähän ympäristöön.

Yleinen Creative

Kaikille avoin tonttimuotoinen creative-ympäristö. Builder-arvoisena mahdollista lunastaa toinen tontti. Sisältää myös oman Info-maailmansa. Lisätiedot ja komennot täällä.

FaithCrea

Faithful ja Respected-arvoisten erillinen creative-ympäristö suuremmilla tonteilla. Respectedeille kaksi tonttia. On nykyään oma maailmansa yleisessä Creative-ympäristössä. Lisätiedot ja komennot täällä.

Arvot


Arvojärjestyksemme ja niihin liittyvät ominaisuudet löydät täältä.