Mikä on True?


True Worlds (ent. True Crafting) on vuonna 2011 perustettu Premium-Minecraft peliyhteisö. Pelipalvelimen perustivat käyttäjät Desertive ja Ximonic, joita silloin Ownereiksi kutsuttiin. Nykyään erillistä omistajaa ei ole, vaan palvelinta ylläpidetään talkoovoimin vapaaehtoisten ylläpitojäsenten toimesta. Koska olemme yhteisö, on aivan tavallisten pelaajien ajatuksilla vaikutusta siihen, millaiseksi True kehittyy ja kasvaa. Korkeimpiarvoisimmat Adminit luovat viimekäden päätökset pelaajien ja muiden ylläpitäjien ajatuksista Truen perusarvoja kunnioittaen. NykyTruen ominaisuuksista löydät runsaasti tietoa luomistamme oppaista, infoluolista ja kotisivuilta!

Usein kysyttyä


Yleistä

1. Milloin serveri on auki?
- Ympärivuorokautisesti eli 24/7

2. Onko whitelistiä?
- Ei ole. Serverille voi kirjautua kuka tahansa Premium-käyttäjän omaava pelaava. Serverillä on yleensä aina joku ylläpitäjä paikalla, jolloin rauha pysyy hyvin maassa.

3. Mitä resurssipakettia serveri käyttää?
- Oletus

4. Saako täällä käyttää esim. Optifinea?
- Kyllä. Optifine kuuluu niiden muutamien modien joukkoon, joita servullamme saa käyttää. Koko listan löydät servuilla komennolla /help modit.

5. Serveriohjelma? Pluginit?
- Serverillämme pyörii Paper. Käytössämme on sellaisia plugineita, jotka tuovat peliin hyödyllisiä lisäominaisuuksia, mutta eivät kuitenkaan muokkaa pelitekniikoita. Julkista plugarilistaa ei enää ole päivitetty, koska olemme luoneet itse monet tarvitsemamme plugarit.

6. Mitä kaikkea Truessa voi tehdä?
- Vaikka mitä! Pääpelimuotonamme toimii Survival, mutta käytössäsi on myös Islands, Creative, KitPvP, parkoureita ja muita minipelejä. Näistä lisää alempana.

7. Mites pääsen servulle X?
- Kaikkien peliympäristöjen spawneilla on portaalit muihin peliympäristöihin. Partya lukuunottamatta voit myös liikkua /home ja esim. /survi, /crea, /sky, jne komentojen avulla.

8. Miten saan lisäkomentoja? Paljonko maksaa VIP?
- Serverillämme ei ole käytössä minkäänlaisia maksullisia VIP-arvoja ja noudatamme siis Mojangin määräämää EULA:a. Kaikki pelaaja-arvomme perustuvat serverillä kertyvään peliaikaan. Peliajan kertyessä saat käyttöösi aina vain lisää komentoja ja ominaisuuksia. Arvokohtaiset ominaisuudet voit kurkistaa komentosivuilta. Vasta aloittavilla käyttäjillä on kuitenkin jo heti käytössään kaikki perus pelaamiseen tarvittavat komennot.

9. Kuinka pääsen ylläpitoon?
- Ylläpitoon päästäksesi sinun täytyy täyttää tiettyjä kriteereitä. Näistä ja itse hakuprosessista kerrotaan lisää ylläpitoon -sivulla.

Survivalin erityiskysymykset

1. Pitääkö taas hemmetti juosta miljoona kilometriä että pääsee rakentamaan?
- Ei tarvitse juosta! Pääset eri puolille maailmaa luomillamme ilmansuuntawarpeilla, joita on kaikkiaan kahdeksan. Ilmansuuntawarppeihin teleporttaaminen onnistuu esim. komennolla /warp east tai /warp southeast. Alkukitistä saat myös veneen liikkumista helpottamaan.

2. Miten saan arkut lukkoon?
- Kun asetat ensimmäisen arkkusi maahan, ilmestyy sen kohdalle 11x11-kokoinen suoja-alue. Kaikki tällaiselle alueelle suojatut arkut, ovet ja muut palikat ovat toisten pelaajien ulottumattomissa. Lisätietoa suojauksista /warp claimhelp.

3. Valuutta? Talous? Kaupat?
- Serverillämme toimii valuuttana kulta. Ylläpito on tehnyt myyntihintoja ylläpitävän kauppavalikon, johon pääset käsiksi /shop-komennolla. Valikon kautta voit myydä timanttia ja rautaa, sekä vaihtaa True- ja Munakuponkeja palkintoihin. Muilta osin olemme pitäneet kaupankäynnin painotuksen pelaajien välisenä, joten suuntaa ihmeessä torialueelle /warp market hyödyntämään muiden pelaajien luomia arkkukauppoja!

4. Voiko Survivalissa PvP:ttää
- Survivalin päämaailmassa ja Netherissä pvp-toiminta on kiellettyä. Erillisissä End ja Inferno -maailmoissa PvP ja ansojen teko on kuitenkin erityisen suotavaa!

5. Onko TNT / laava sallittu? Räjähtääkö Creeperit?
- TNT:tä on mahdollista asettaa vain Infernoon, jossa se creeperienkin tavoin rikkoo palikoita. Survivalin päämaailmassa, Netherissä ja Endissä räjähdyksien aiheuttama palikkatuho on estetty (paitsi Wither Netherissä). Laavaa voit asettaa missä tahansa, mutta laavalla sotkeminen päämaailmassa on kiellettyä. Creeperin räjähdys satuttaa pelaajaa kaikkialla.

Yhteydenotto


Mikäli et löydä infoalueiltamme tarpeeksi tietoa tai sinulla on jotain muuta kysyttävää/sanottavaa/palautetta, käy vetämässä ylläpitäjää hihasta serverillä esim. julkisessa chatissa tai yksityisviestillä. Myös Discord-serverillämme voit olla ylläpitoon yhteydessä. Uutiset ja muut uudistukset päivitämme Discordimme Uutiset-kanavalle.

Ps. Jos esimerkiksi yksittäinen komento on hukassa, on pelaajillammekin tapana vastata mikäli nätisti chatissa kysäisee. : )

Maailmat


Serverillä on 6 toiminnassa olevaa (ja yleisölle auki olevaa) serveriä aka peliympäristöä:

Survival

Truen pääpeliympäristö tutuhkoon lievästi modattuun survivaltyyliin. Sisältää päämaailman, Netherin, Endin, Infernon sekä sääntö- ja ohjeluolat sisältävän Info-maailman. Lisää maailmojen ominaisuuksista täältä.

Islands

Saarityyppinen survival-pelimuoto, jossa eristyksissä olevalla saarella voi pelata joko yksin tai yhdessä kolmen kaverin kanssa. Islandsista löytyy saarinen päämaailma, Nether ja End. Lisätiedot ja komennot täällä.

Party

Aktiviteetti- ja "hub"-ympäristö, jossa mahdollista mm. parkourata tai pelata muita minipelejä. Parkour-, labyrintti- ja liitoradoista mahdollista saada palkintoja Survival- ja Islands-peliympäristöihin. Ensimmäisen kerran serverille tullessasi päädyt Partyyn.

KitPvP

KitPvP-ympäristö sisältääkin nimensä mukaan KitPvP:n. Ympäristö sisältää runsaasti monipuolisia kittejä ja aika-ajoin vaihtuvan taistelukentän.

Yleinen Creative

Kaikille avoin tonttimuotoinen creative-ympäristö. Builder-arvoisena mahdollista lunastaa toinen tontti. Sisältää myös oman Info-maailmansa. Lisätiedot ja komennot täällä.

FaithCrea

Faithful ja Respected-arvoisten erillinen creative-ympäristö suuremmilla tonteilla. Respectedeille kaksi tonttia. Sisältää myös oman Info-maailmansa. Lisätiedot ja komennot täällä.

Arvot


Arvojärjestyksemme ja niihin liittyvät ominaisuudet löydät täältä.