Mikä on Skyblock?


Skyblock-peliympäristössä pyörii saaripohjainen survival-pelimuoto. Skyblockissa jokainen saa itselleen oman pienen voidin päällä leijuvan saaren, jota on tarkoitus kasvattaa rajallisia resursseja hyödyntämällä ja järjestelmän tehtäviä suorittamalla. Nykyisen päämaailman reaaliaikaisen kartan löydät täältä!

Saapuessasi Skyblockin serverille, voit sääntöluolan jälkeen valita ja luoda oman saaresi komennolla /is. Saaren luontivalikosta voit valita aloitussaaresi kokonaisuuden kolmesta eri vaihtoehdosta. Tekemäsi valinta vaikuttaa alkuvaiheen haastavuuteen, mutta ei enää myöhempään peliin. Valintasi jälkeen löydät itsesi aivan omalta pikkuruiselta saareltasi, josta löytyy myös oma lemmikki sekä arkullinen selviytymiseen ja saaren jatkamiseen tarvittavia tavaroita. Tehtäviä tekemällä (/is challenges) voit ansaita uusia rakentelumateriaaleja.

Skyblockin saarien edistymistä arvioidaan tasojärjestelmällä, komennolla /is level. Saaren tasoa voi nostaa asettamalla saarialueelle palikoita. Muista välttää kuolemia, sillä ne taas laskea saaresi tasoa! Tämän hetken edistyneimmät saaret näet pelissä komennolla /is top. Saarijärjestelmästä löytyy tehtäviä, joiden suorittamiseen vaaditaan tietyn tasoinen saari. Lisätietoja tasojärjestelmästä löydät täältä täältä!

Ympäristössä on käytössä kaikki teleporttauskomennot, paitsi jos olet kirjoitushetkellä tippumassa. Omalle saarelle on mahdollista asettaa peliympäristöjen välisiä home-pisteitä (/sethome <kodinNimi>) sekä määrittää sijainnit Skyblock-järjestelmän omille kotipisteille (/is sethome <kodinNimi>). Omalle saarellesi voit myös luoda ilmaiseksi Warp-kyltin, jonka luokse kaikki muutkin pelaajat voivat teleportata komennolla /is warp. Huomaathan, että voit omistaa/olla mukana samanaikaisesti vain yhdellä saarella. Mahdollista on siis myös liittyä mukaan kaverin avuksi yhteistä saarta kehittämään!

Komento /spawn vie maailman keskipisteeseen, josta löytyy Skyshop (/warp skyshop), Skyblockin mestarihalli sekä portaalit muihin peliympäristöihin. Skyblockin sääntö- ja ohjeluolaan pääset takaisin komennolla /warp skyrules.

Skyblock-ympäristön saarimuotoiset Nether ja End sekä itse päämaailma ovat vaikeustasoltaan NORMAL. Netheriin pääset itse tekemälläsi portaalilla (tehtävänä myöhemmässä vaiheessa) ja Endin portaali löytyy omalta Nether-saareltasi.

Skyblock ei enää resetoidu jaksottaisesti, vaan käyttäjät voivat itsenäisesti resetoida saartaan motivaation loputtua /is reset -komennolla. Mikäli alkuvaiheessa menetät jotain pientä (esim. sapling tai laava), saattaa pelimuoto tarjota myös vaihtoehtoisia keinoja tavaroiden takaisin saamiseen, jolloin saaren resetointi ei välttämättä ole lainkaan tarpeellista.

Eritys­ominaisuudet


Yleiset ominaisuudet
Saarten ominaisuudet

Säännöt


Alla olevat säännöt löydät myös peliserverin puolelta Skyblockin sääntöluolasta, johon pääset komennolla /warp skyrules.

Perusasiat
Yleinen käyttäytyminen
Bugit ja dupetus
Modit ja macrot
Peliaika ja afkaaminen
Skyblockissa käyttäytyminen

Komennot ja ominaisuudet


Skyblockin ja muiden ympäristöjen kaikkien käytössä olevat komennot löydät erilliseltä Komennot-sivulta ja ylempiarvoisten lisäoikeudet Lisäkomennot-sivulta.