Minecraft

Päällä: Kyllä

IP: mc.trueworlds.net

Pelaajia: Survival: 0 Skyblock: 0 Party: 0 KitPvP: 0 Creative: 0 FaithCrea: 0True-yhteisö

Discord

Instagram

Facebook

YouTubeRangaistukset

Rangaistu: helmetcat
Rangaistuksen tyyppi: mute
Asettanut: Vimppura
(02:05 24.06.2019)

Rangaistu: Unkown_player123
Rangaistuksen tyyppi: porttikielto
Asettanut: merikris
(21:38 23.06.2019)

Rangaistu: FinnTerminator
Rangaistuksen tyyppi: mute
Asettanut: Ektooo
(16:14 23.06.2019)Aluesuojaukset


HUOM! Tämä sivu sisältää vanhentunutta tietoa.
Päivitetään pikimiten!

Suojaukset


Tällä sivulla opastamme kuinka pystyt tekemään suoja-alueen ja kuinka ylläpidät sitä. Suoja-alueen pystyy tehdä kuka tahansa! Suojauksista löytyy myös ohjeet peliserverillä warpista "ohje-suojaus".Ohje-videot


Youtubesta löytyy suojauksista ohjevideoita englanninkielisinä.

Video jossa käydään perusasiat suojauksista
Video jossa käydään alisuojaukset läpi1. Suoja-alueen luonti


Huom! Muista valita paikka jossa toisiin suoja-alueisiin on ainakin yli 40 palikkaa väliä!

Ensimmäisen suojauksen luot laittamalla arkun maahan. Silloin suojautuu 11x11 kokoinen alue arkkusi ympärille. Näet maassa kultapalikoilla ja glowstonella merkattuna suoja-alueen rajat (et voi kuitenkaan kaivaa niitä pois). Suoja-alueesi ulottuu taivaasta aina peruskallioon saakka. Alueesi rajat saat uudelleen näkyviin klikatessasi puutikulla hiiren oikealla maata.

Jos sinulla on jo suoja-alue ja haluat suojata uuden alueen, ota kultalapiosi esiin ja klikkaa hiiren oikealla kahdesta eri kohdasta (ristikkäiset kulmat) mihin haluat uuden suoja-alueen tulevan.2. Suoja-alueen ylläpitäminen


Suoja-aluetta muokataan kultalapiota käyttäen työkaluna. Pidä siis kultalapio kädessäsi kun työskentelet alueesi kanssa! Toinen työkalu on puutikku, jolla voit tarkistaa oikealla hiirennäppäimellä onko alue suojattu, kuka sen on suojannu jne.

Jos haluat muuttaa suoja-alueen kokoa, ota puutikku esiin, klikkaa puutikulla hiiren oikealla suoja-alueesi sisältä mitä tahansa palikkaa niin saat suoja-alueesi rajat näkyviin. Klikkaa kultalapion kanssa oikealla hiiren näppäimellä jotakin suoja-alueesi kulmaa. Siirry paikkaan johon haluat siirtää äsken klikkaamasi kulman ja klikkaa tässä uudessa paikassa uudestaan kultalapiolla maata. Olet nyt muuttanut alueesi kokoa!

Lisää suoja-aluetta pystyt ostamaan komennolla /BuyClaimBlocks [palikkaMäärä] . Yksi palikka pinta-alaa maksaa yhden kultanugetin. Voit ostaa kultaharkoilla jolloin yksi kultaharkko vastaa 9 palikkaa.

Voit antaa toiselle pelaajalle muokkausoikeudet suojaukseesi kun olet suojauksesi sisällä ja kirjoitat /trust [pelaajanNimi]. Kun haluat poistaa muokkaamisoikeudet pelaajalta, kirjoita komento /untrust [pelaajanNimi].

On mahdollista antaa toiselle pelaajalle oikeudet ainoastaan käyttää ovia, sänkyä ja painikkeita komennolla /AccessTrust [pelaajanNimi]. Jos haluat antaa toiselle pelaajalle edellisten oikeuksien lisäksi oikeudet craftaus-pöytään, arkkuihin ja eläimiin, käytä komentoa /ContainerTrust [pelaajanNimi]. Jos tahdot toisen voivan oikeuttaa myös muita pelaajia alueellesi, valitse /PermissionTrust [pelaajanNimi].

Voit myös tehdä alisuojauksia esim. toisille pelaajille, jotta he eivät voi käyttää sinun arkkujasi. Tällöin pidä kultalapio kädessä, kirjoita komento /SubdivideClaims ja klikkaa kahdesta ristikkäisestä kulmasta mihin haluat alisuojaus-alueen tehdä. Suojaus näkyy maassa rautapalikoilla ja villalla merkattuna. Mene suojauksen päälle ja anna oikeudet alisuojaukseen komennolla /trust [pelaajanNimi] jolloin olet luonut alisuojauksen toiselle pelaajalle!


3. Suoja-alueen poistaminen


Suojauksen pystyt poistamaan helposti komennolla /abandonclaim kun olet itse suoja-alueesi sisällä. Jos et tiedä missä suoja-alueesi on, voit etsiä sitä Live-kartan avulla. Vie hiiri Live-menussa vasemmalla yläkulmassa olevan laatat-iconin päälle ja klikkaa GriefPreventionia jolloin saat suoja-alueet näkyviin karttaan. Tämä pätee myös alisuojaukseen kun olet sen sisällä. Komento ei tuhoa vielä sinun pääsuojaustasi.

Jos haluat kuitenkin tuhota kaikki suojauksesi maailmasta (olet esimerkiksi unohtanut missä ensimmäinen suojauksesi on), käytä komentoa /abandonallclaims.Kuinka myyn suoja-alueeni?


HUOM! Vain Builder-arvoiset voivat myydä suoja-alueita!

Laita vain kyltti suoja-alueellesi, jossa ensimmäisellä rivillä lukee "[RE]" ja toisella rivillä suoja-alueen hinta (kultanugeteissa). Tämän voit siis laittaa joko pääsuojaukseesi (jolloin kylttiin tulee sana sale) tai alisuojaukseesi (jolloin kylttiin tulee sana lease).

Esimerkki, jossa myyt suoja-aluettasi 100 kultanugetin hintaan:

[RE]
100

Näin simppeliä.